Magazin > VIP
5480 ogledov

To danes počne nekdanja voditeljica POP TV Urška Pirš

Urška Pirš Osebni arhiv
Urška Pirš se je vrnila v medije.

Urška Pirš, ki je nekoč vodila in urejala priljubljeno televizijsko rubriko Pop in v informativni oddaji 24 ur, se v medije vrača s podkastom Greenroom. Urška se bo vsak mesec pogovarjala z novim gostom, v prvi epizodi pa je gostila nekdanjo glasbenico Piko Božič Slapar. Pika se namreč po številnih letih glasbenega premora vrača na odre, pela na tradicionalnem koncertu Deejaytime back in time, ki bo 28. oktobra v Ljubljani.

"Po poklicu in duši sem novinarka in nikoli to nisem prenehala biti, čeprav sem si vzela daljši odmor od medijev. Podkasti so vse bolj priljubljeni in všeč mi je, ker pokrivajo različna področja, tako da imamo že veliko izbire koga ali kaj želimo gledati oz. poslušati. Da bi imela svojega, sem razmišljala že nekaj časa in ko sem dobila povabilo urednice in novinarke iz portala Metropolitan Alme Rahne, sem šla takoj v akcijo. Poimenovala sem ga Greenroom (zaodrje oz. prostor namenjen nastopajočim)," je za Žurnal24 povedal Urška in razkrila, kaj nam pripravlja: "To je video 'lifestyle' podkast, kamor bom povabila domača, regijska in tudi mednarodno znana in uspešna imena iz sveta zabave in širše. Predvsem pa bodo to osebe, ki ne potrebujejo ali ne želijo pretirane medijske pozornosti, oz. take, ki jih je tudi težje prepričati oz. se sami odločajo, komu bodo spregovorili o sebi. Namen podkasta je predvsem to, da gosta bolj iskreno spoznamo in da morda izvemo tudi nekaj, česar o njem še ne vemo. Zanimivo je, da to ni ravno tipičen podkast, je brez vidnih mikrofonov, pri vsakem gostu bo tudi drugačna scenografija. Naj tudi omenim, da bo imela vsaka epizoda na Youtubu angleške podnapise."

Dodaja, da se pred kamrami počuti, kot da ne bi nikoli odšla. "Kako se počutim pred kamerami? Kot da ne bi bilo kamer hahahaha. Imam dolgoletno prakso s tv novinarstvom/voditeljstvom in se zato počutim zelo domače. Sicer se pa zadnje leto ponovno izobražujem v šoli retorike Zdravka Zupančiča v skupini Mojstri mojstrom in si tako nabiram še več izkušenj. Zelo rada bi namreč nekoč svoje znanje o retoriki in veščinah javnega nastopanja predajala mladim (srednješolcem, študentom itd.)," je še razkrila.
 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice