Magazin > VIP
81 ogledov

Za agresivno obliko raka umrl pevec Motorheadov Lemmy Kilmister

Lemmy Kilmister EPA
V 71. letu starosti je v ponedeljek umrl pevec britanske heavy metal skupine Motorhead Ian Lemmy Kilmister. Umrl je za posledicami agresivne oblike raka, ki so mu ga diagnosticirali šele v soboto, so danes sporočili iz skupine.

"Danes nas je po kratkem boju z zelo agresivnim rakom zapustil naš mogočni in plemeniti prijatelj," je sporočila skupina Mortorhead. "Za bolezen je izvedel 26. decembra, ko je doma skupaj s svojo družino igral svojo najljubšo video igro iz The Rainbow," so še zapisali. To je bilo dva dni po njegovem 70. rojstnem dnevu.

"Prosimo, zavrtite si Motorhede na glas, zavrtite si Lemmyjevo glasbo na GLAS! Popijte pijačo ali dve!" še iz skupine sporočajo oboževalcem.  

Ikona heavy metala

Kilmister, ki je živel v Los Angelesu, je veljal za začetnika heavy metala, čeprav je vedno trdil, da je Motorhead rock'n'roll skupina. S svojimi zalizci, dolgimi lasmi, bradavicami na obrazu ter črno majico in klobukom je bil prava metalska ikona.

"Kot sem vedno govoril, želim, da se me spominjajo po moji iskrenosti," je nekoč dejal pevec z vzdevkom Lemmy, ki je živel ob pijači, cigaretah, drogah, ženskah in neskončnih potovanjih.

"Na smrtni postelji ne bom ničesar obžaloval"

Pevec skupine Motorhead, ki je izdala več kot 20 studijskih albumov in je za prihodnje leto načrtovala koncertno turnejo po Evropi, se je rodil leta 1945 v Stoke-on-Trentu v osrednji Angliji. Kilmister se ni nikoli poročil, imel pa je sina Paula.

Sožalje ob njegovi smrti so že izrazili Ozzy Osbourne iz skupine Black Sabbath, Nikki Sixx iz Motley Crue in skupina Judas Priest.

"To, da bom moral nekoč umreti in na smrtni postelji obžalovati odločitve, ki sem jih sprejel, me ne zanima," je nekoč rekel Kilmister.

Komentarjev 3
  • antitrust 18:49 29.december 2015.

    Diagnoza v soboto, umrl danes ? To so ga požrli živci, ne rak. Raka je verjetno imel že kar nekaj časa...

  • Tomaz Svetlič 12:53 29.december 2015.

    R.I.P. Lemmy :(

  • popokatopetl 10:05 29.december 2015.

    Dec da wej aj lajk it bejbe a don wona liv foreva