Magazin > VIP
13030 ogledov

Znane Slovenke elitneži vabijo na izmišljene poslovne sestanke

Katarina Benček Marko Delbello Ocepek
Znane Slovenke priznale, da jih tudi moški iz elitnih krogov vabijo na izmišljene poslovne sestanke, da bi tako prišli do njih. Oblik spolnega nasilja je veliko, te naše estradnice so ga že doživele ...

Mlada dramska in filmska igralka Mia Skrbinac je pogumna umetnica, ki se je javno izpostavila in prijavila znanega igralca ter profesorja, ki jo je v času študija verbalno in fizično nadlegoval. Številni se ne strinjajo, da njegova identiteta ostaja varovana, češ da na ta način še vedno ohranja svoj status v družbi. Drugi pa zagovarjajo, da dokler ni obsojen, javni linč ni upravičen.

Da Miin primer ni edini, ji z javno podporo izkazujejo številni drugi kolegi in kolegice iz igralskih krogov. O zlorabah in nadlegovanju v svetu show biznisa pa so za zurnal24.si spregovorile tudi nekatere znane Slovenke. 

Moški večkrat kliče na njen dom 

"Na srečo nisem imela še nobene zares grde izkušnje. Ne predstavljam si, kako se počuti oseba, ki mora to prestajati. Od glasbenih kolegic tudi nisem slišala zgodbic o spolnem nadlegovanju, so mi pa znane zgodbe o zalezovanju. Imamo sponzorske avtomobile, ki so polepljeni, tako da nam je enostavno slediti," je povedala Nika Zorjan in dodala, da velikokrat domov dobiva pisma in darila predvsem starejših oboževalcev: "Pred kratkim sem dobila drago darilo, ki sem ga poskušala vrniti, a številka ni več obstajala. Sestra mi je povedala, da ta moški večkrat pokliče na dom mojih staršev, ker moje številke nima. Neprijetno, ni pa zastrašujoče, a nikoli ne veš, kaj se lahko iz te naklonjenosti razvije."

nika zorjan | Avtor: Promo Promo

Povabilo na poslovni sestanek, ki je v bistvu zmenek

"Na srečo nimam nekih groznih izkušenj, ampak sem se srečala s kupom nekih namigovanj in bizarnimi situacija. Zgodilo se je, da prideš na sestanek in ti na vsak način želijo 'vsiliti' vodko ali kak drug močan alkohol, ti pa prideš z resnim namenom, kot je podpis pogodbe, in za čuda oseba, s katero si bil do takrat v kontaktu (ženska), ni prisotna na tem sestanku. Ali pa, da dobiš nek posel in te potem lastnik podjetja vabi na večerjo, ker ne dobi želenega odziva, se poslovanje prekine oz. skrajša glede na predviden obseg dela. Zgodilo se je, da sem šla na 'slikanje' za nek projekt, in na koncu ugotoviš, da ta projekt ne obstaja v takih okvirjih, kot je bil predstavljen, ker je nekdo le želel priti do tebe. Noro!" pravi Katarina Benček in dodaja, da na takšne "finte" nikoli ni padala: "Nikoli mi ni bilo jasno, če taki ljudje res pričakujejo, da me bodo 'dobili' z lažjo! To pove o njih veliko preveč, da bi se kdaj zapletala. Žalostno je, da se veliko premladih punc odloča za to smer in morda katera “pade”! Sama sem bila 22 let stara, ko sem vstopila v ta svet. Še vedno mlada, ampak bolje kot pri 16-ih letih. Nikoli nisem naletela na nekoga 'drznega', da bi me prisilil v nekaj, to mora biti grozno! Ogromno je nekega slinjenja, osvajanja, neprimernih komentarjev v tem poslu. Moraš znati jasno začrtati mejo in biti oster na jeziku, drugače te povozijo oziroma izkoristijo. Veliko je tudi v tem, od kod prihaja! Fužinsko okolje te sigurno na nek način 'utrdi' (smeh). Sama vedno pravim, da če bi imela hči, ki bi se želela pojavljati v medijih ali showbiznisu, bi bila neprestano ob njej, kot jastreb!"

Katarina Benček | Avtor: Marko Delbello Ocepek Marko Delbello Ocepek

Dotiki in neprimerna sporočila

Manca Špik pravi, da se ji je na začetku pevske kariere velikokrat zgodilo, da jo je kdo neprimerno prijel. Še vedno pa je deležna veliko spletnega nadlegovanja z neprimernimi fotografijami ali povabili, a pravi, da tovrstna sporočila enostavno ignorira. 

manca špik | Avtor:

Namigi med vrsticami, ki prihajajo iz elitnih krogov

Takšne pa so izkušnje Špele Grošelj: "Pred leti, ko smo še nastopali z Atomiki, se spomnim, da je nekdo stegnil roko po moji zadnjici. Takrat sem nemudoma reagirala in mu prisolila klofuto. Zgodi se tudi, da mi kdo v elitnih krogih, ko poslovno sodelujemo, med vrsticami kaj namigne, a sama takoj postavim omejitve. Nadlegovalcev na družbenih omrežjih pa je veliko več. Pošiljajo mi gole fotografije, posnetke med samozadovoljevanjem in podobno. Take takoj blokiram, nekomu pa sem tudi že zagrozila, da bom objavila njegovo identiteto, če še kdaj ponovi kaj podobnega in se je ves skesan opravičeval in me rotil, naj tega ne storim."

Špela Grošelj | Avtor: Instagram Instagram

"Celo življenje se soočam s takšnimi situacijami"

"To je to, s čimer živimo ženske. To napišem tudi v knjigi, sicer na kratko, ampak dejansko ta svet ni najbolj ugoden za ženske, čeprav je "moderen in novodoben". Celo življenje se soočam s takšnimi situacijami in mislim, da se čisto vsaka ženska. In dejstvo, da te mora biti malo strah, pa čeprav v Sloveniji, da se recimo zvečer v temi ne sprehajaš sama, ti da misliti o vlogi moških v našem svetu. Ultimativna vloga je varuh ženske. Je pa dostikrat žal obratno. Pa s tem ne mislim slabo komentirati večino moških, daleč od tega, želim samo osvetliti problematiko, ki je še vedno zelo živa, čeprav malce bolj subtilna," pa pravi pevka Kataya.  

kataya | Avtor: Sandi Kelc Sandi Kelc

Komentarjev 25
  • gargamel 06:50 04.februar 2021.

    sstara KOKA, dobra supa....kaj te ves, ce nisi probal.....

  • Avatar jezeran
    jezeran 18:41 03.februar 2021.

    bilo nekoč. Kot Severina, je treba imet publiko

  • TistoPravo 18:21 03.februar 2021.

    Ženska se vsaka po svoje bori za preživetje, moški pa po svoje. Nagon po razmnoževanju je vedno pred vsemi ostalimi. Če gledamo, ss še tako bolan pes do zadnjega goni...elitno ali manj, smo vsi zgolj ljudje. Eno bolj, drugi manj zaželjeni...

Sorodne novice