Magazin > VIP
1450 ogledov

Znani Slovenec se je po 50 letih odločil za ta korak

Slavc L. Kovačič Facebook
Kjer je volja, tam je moč.

Znameniti brkati in vsestranski umetnik, 72-letni Slavc L. Kovačič, je kot pravi roker po cigaretah posegel že med obiskovanjem II. Gimnazije Maribor. Kadil je praktično vseskozi, z izjemo dveh prekinitev. "Kaditi sem začel v gimnaziji, kasneje sem sicer želel kajenje opustiti, a mi to nekako ni uspelo. Vmes sem dvakrat zdržal brez cigaret, enkrat dve leti in drugič celih pet let."

V času korone je doživel kar nekakšno srečo v nesreči. "Ko sem 1. februarja 2022 zbolel za koronavirusom, mi je za približno tri dni spodneslo tla pod nogami in takrat sem se odločil, da kajenje opustim. Opustitev kajenja sem sicer načrtoval že dlje časa. Lahko pa rečem, da je bila to edina pozitivna stvar, ki mi jo je prinesla korona." Tako je letos 1. februarja Slavc "praznoval" leto dni brez cigaret. A pravi, da je najhuje na nastopih med odmori, saj ne ve, kaj bi počel.

Čeprav je kadil praktično 50 let, nam pove, da je imel vseskozi odlično kapaciteto pljuč ter nobenih zdravstvenih težav povezanih s kajenjem. Ko ga povprašamo, kakšno je njegovo zdajšnje počutje, nam kot iz topa izstreli: "Takšno kot prej." In kaj bi svetoval kadilcem, ki želijo opustiti kajenje? "Vem, da je zelo težko, morda jim bo pri tem pomagal močnejši prehlad, kot je meni. Lahko pa se umetno prehladijo," še z nasmehom pove.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.