Magazin > VIP
63719 ogledov

Naš znani par: Pravijo, da smo socialci, ki imamo otroke, da ni treba delati

simona, matjaž, misticizem Mirable Photography/Facebook
Tako se branita obtožb.

Simono in Matjaža je Slovenija spoznala že pred mnogimi leti, ko je Matjaž svojo drago z vprašanjem „Kam gre beli zajček?“ med delom za računalnikom spravljal ob pamet.

Par sta še danes in uživata življenje s svojimi otroki ter na Facebook strani Misticizem zabavate več kot 56 tisoč sledilcev. Njuna pozitivna naravnanost pa gre nekaterim očitno v nos.
Na kritike sta se odzvala v daljšem zapisu.

"Zavedava se, da če se izpostavljaš, kot se midva, slej kot prej prideš na mino zlobnih jezikov, še posebej, če se nekdo predstavlja na tako preprost način kot midva – sva preprosto to, kar sva. Brez »Instagram načina« delanja iz sebe nekih fotomodelov, influencerjev, popolne družine ali kaj podobnega. Sva le midva, z vsemi svojimi napakami, odvečnimi kilogrami, nepopolnostmi vred. In to, da naju pogosto žalijo zaradi kilogramov, narečja in podobno, še razumeva kot pač nekaj, kar nam je kot narodu v DNK – opravljanje vsakega, suhega ker je suh, debelega ker je debel in podobno. Kar pa naju začudi in malo da ne šokira, pa so tisti »komentatorji« na spletnih omrežjih, ki se obregajo ob najino malo večjo družino. Da smo socialci, ki imamo otroke samo zaradi tega, da nam ni treba delati in vlečemo socialno pomoč ter smo doma. Oba sva redno zaposlena, plačujeva najbrž bolj redno davke kot marsikateri izmed teh zlobnih jezikov, predvsem pa, imava 4 otroke. Ne 15, temveč 4. A to je za današnji čas očitno družbeno nesprejemljivo in »preveč«," sta zapisala in dodala, da sta si že pred poroko želela velike družine. "Čeprav se živi skromneje, otroci nosijo obleke svojih starejših bratov in sester in podobno, pa je toliko lepše. Še posebno »sveta« je naša povezanost, da čeprav smo radi glasni, se spričkamo in tako naprej, en brez drugega preprosto ne moremo. Če bo eden od otrok dobil čokoladico, jo bo avtomatsko razdelil na 4 dele in dal še ostalim trem. In to je smisel večjih družin. Da se že avtomatsko ne vzgaja otrok na način, da bi imeli občutek, da so samo oni center sveta in najpomembnejši, ampak da so le en kamenček v mozaiku družbe.“

Na koncu zapisa sta Simona in Matjaž vse pozvala k sprejemanju drugačnosti. "Predvsem pa ne pljuvajte po drugih, četudi se z njimi ne strinjate in sami ne bi živeli na enak način. In svet bo takoj malo lepši.“ 

Komentarjev 9
  • igorgeus 16:03 22.avgust 2021.

    ne se sekirat, enim ni vsec, da imajo veliko otrok cigani, enim siptarji, enim slovenci, anglezi. samo da lahko pljuvajo, pa so srecni.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 18:25 20.avgust 2021.

    Res je. Kar poglejte cigane. Stepajo otroke po tekočem traku da živijo na račun otroških dodatkov. V šole jih ne pošiljajo . Ciganke že pri 15 letih rojevajo in tako je krog sklenjen. Pa še vse pravice znajo na pamet ...prikaži več zrecitirat kaj vse jim.prioada. za dolžnosti pa se niso slišali.

  • Avatar Maja Kajza
    marelica 18:02 20.avgust 2021.

    Lepo, a pogresam besedo in dejanja za "odgovornost".