Magazin
38 ogledov

Za kaj vse je primerna zobna krema

zobna krema Shutterstock
Zobna krema je sicer namenjena čiščenju zob, a je primerna tudi za vrsto drugih opravil. Preverite, pri čem vam lahko še pomaga.

Očistite svoje superge

Umazane superge za tek boste najlažje očistili z zobno kremo, saj najbolje prodre v reže med gumo. Dobro jih zdrgnite s staro zobno ščetko, nato pa obrišite z vlažno krpo.

Preprečite, da bi se ogledalo zameglilo

Vas jezi, da se ogledalo v kopalnici vedno megli, ko se tuširate? Preden greste pod tuš, nanj nanesite malce zobne kreme in ga obrišite. Ko boste prišli izpod tuša, ogledalo ne bo zamegljeno.

Sijoča pipa v kopalnici in kuhinji

Če vam je ravno zmanjkalo čistil za kopalnico, je zobna krema prava rešitev. Z njo boste odlično očistili vse pipe, za še boljši učinek pa uporabite staro zobno ščetko. Na koncu površin ne pozabite obrisati s krpo.

Odstranite voščenke s sten

Otroci svojo umetniško žilico radi preizkušajo na steni, a čez čas jo je treba očistiti. To boste najlažje storili, če boste na umetnine vaših malčkov stisnili nekaj kreme, nato pa vse skupaj zdrgnili z močno krtačo. Tekstura zobne kreme bo poskrbela, da se bodo voščenke lepo odstranile s stene. Na koncu splaknite z vodo.

Očistite umivalnike

Tako kot zobna krema dobro očisti pipe, se bo odlično odrezala tudi pri čiščenju umivalnikov. Ko boste vanj stisnili kremo, umazanijo zdrgnite z gobo. Poleg čistoče boste pridobili tudi prijeten vonj, saj se boste s kremo znebili neprijetnih vonjav, ki lahko prihajajo iz odtoka.

Komentarjev 1
  • Trala 20:42 05.marec 2012.

    Menda pomaga tudi pri čiščenju nakita, vsaj do neke mere. Preverjeno pa pomaga pri mozoljih, sploh podkožnih - nanesemo na mozolj in pustimo nekaj časa.