Magazin
70 ogledov

Zrezki z žličniki in kostanji

Razvajajte se s kostanji. Žurnal24 main
Tokrat si privoščite jesen na krožniku in naredite zrezke malo drugače. Z naravnimi dobrotami seveda.

Obrok, ki ga boste pripravili, je zelo enostaven, narejen je hitro in vsebuje veliko vitaminov. Poleg tega je zdrav in ugoden. Pripravite zrezke po jesensko: z žličniki in kostanji.

Za dva potrebujete:

  • 200 g žličnikov
  • 2 zrezka (lahko puranja ali s svinjskega hrbta)
  • 200 g kostanja (maronov)
  • jodirano sol
  • 400 ml zelenjavne juhe
  • 3 čebule
  • 1 žlico sončničnega olja
  • poper
  • 1 žlico timijana

Priprava:
Najprej skuhajte žličnike v osoljeni vodi. Nato kostanje prerežite z nožem in jih pecite v pečici približno pol ure na 200 stopinj Celzija. Še vroče olupite.
Čebulo narežite na obročke. Zrezke oplaknite in dobro obrišite. Segrejte olje in na njem popecite meso ter ga začinite. Dodajte čebulo, kostanje in timijan ter pecite približno pet minut. Zrezke vzemite iz ponve in jih dajte na toplo. Čebulo zalijte z juho in kuhajte približno dve minuti, da malce povre. To začinite.
Žličnike odcedite in jih z zrezki, kostanji in čebulo dajte na dva krožnika.

Uživajte v jeseni!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.