• Čet 17 do 24 °C
  • Pet 18 do 23 °C
  • Sob 15 do 23 °C
več na vreme.net

Po rojstvu

10 komentarjev

Mami pokojne jeseniške deklice odvzeli novorojenega otroka

Mami, ki je od lani poleti v priporu, je jeseniški center za socialno delo odvzel otroka.

STA, B. P. / Ljubljana

 

(Foto: Saša Despot)

Sanda Alibabić, ki je od lani poleti v priporu zaradi očitkov o soodgovornosti za smrt dveletne hčerke, je po poročanju Dnevnika jeseniški center za socialno delo odvzel otroka. Odvetnica Darja Roblek, ki jo zastopa po uradni dolžnosti, zatrjuje, da so to storili s prevaro. 

V izjavi za prej omenjeni časnik je Roblekova dejala, da je jesniški center za socialno delo ob odvzemu otroka navedel "izgovor, da so potrebne preiskave, v resnici pa je šlo za izvajanje odločbe jeseniškega centra za socialno delo, ki so ji jo potem v porodnišnici tudi vročili"

Roblekova je pojasnila, da je otrok v rejništvu in da njegova mati soglasja o skrbništvu, ki so ji ga dan po odvzemu prinesle socialne delavke, ni podpisala. Odvetnica je še dodala, da razmišlja o tožbi na evropskem sodišču za človekove pravice, saj se ji zdi "kršenje pravic otroka, ki ga mati ne more niti dojiti po rojstvu, nezaslišano", še piše Dnevnik.

Alibabićeva se je po podatkih Dnevnika v ponedeljek vrnila v pripor, kjer je tudi njen partner in soobtoženi ter domnevni oče odvzetega novorojenčka Mirzan Jakupi.

Tožilstvo obtoženima očita zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje ter več kaznivih dejanj povzročitve telesnih poškodb različnih kategorij, med drugim posebno hude telesne poškodbe, ki je 4. julija lani vodila v smrt deklice.

dezurni@zurnal24.si

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (10)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima