Avto
24 ogledov

Manj je lahko več

Ford tourneo courier in transit courier
1/20
Žurnal24 main
Ford je predstavil še zadnje nadaljevanje zgodbe o dostavnih vozilih. Na slovenski trg sta zapeljali izvedenki – potniški tourneo courier in dostavni transit courier, ki v majhnih merah skrivata zajeten prostor za tovor in potnike.

Fordova linija dostavnih vozil je popolna in pokriva vse družinske in poslovne potrebe. Paleta dostavnikov sega od najmanjše fieste s kapaciteto tovornega dela enega kubičnega metra, do ford transita furgona s kapaciteto tovora preko 15 kubičnih metrov. Novost, transit courier in tourneo courier se po velikosti uvrščata takoj za fiesto.

Mali velikan

Potniška različica tourneo courier, o kateri smo že pisali pred meseci, ko smo z njo naredili prve kilometre na mednarodni predstavitvi,  je narejena na enaki platformi, kot fiesta in B-max, a se s prostornostjo v notranjosti kosa z družinskim enoprostorcem C-max in ga po velikosti prtljažnega prostora z 708 litri prekaša.

Ford tourneo courier | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
Ford je tudi vozilom iz programa lahkih gospodarski vozil namenil kinetični dizajn, ki temelji na dinamični obliki z veliko odprtino za zrak spredaj. Zadek je v prid prostornosti prtljažnega prostora oglat, za več svetlobe in boljšo preglednost navzven skrbijo velike strešne površine. Zadnja vrata so v prid lažjega vstopanja v vozilo serijsko drsna, med prednosti je še nizek nakladalni rob prtljažnika.

V dostavniku transit courier lahko prevažamo za 2,3 kubična metra tovora, v dno kabine lahko potisnemo predmete do 1,62 metra dolžine. Serijsko je na voljo trdna pregradna stena, za doplačilo pa preklopna mreža, ki v primeru, da zložimo sopotnikov sedež, omogoča prevoz predmetov do dolžine 2,59 metra.

S tehniko in materiali v koraku z osebnimi vozili

Potniški prostor sovpada z videzom B-maxa, pri Fordu pa podarjajo, da linija lahkih dostavnikov premore enako kakovostne materiale, kot osebni program vozil. Enako velja za tehnološke pripomočke.

Notranjost je zasnovana uporabno, s prostorom za fascikel formata A4, predmete lahko odlagate pod prednja sedeža, poseben prostor so namenili povezavi z mobilnimi napravami, kot so pametni telefoni in tablice.

Dostavnik je na voljo z dvema paketoma opreme (Ambiente in Trend), potniška različica dodaja še najbolje založen paket opreme Titanium.

Ford tourneo courier | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Na izbiro je en bencinski pogonski agregat, in sicer 1,0-litrski trivaljni turbobencinar z 74 kilovati moči, ter dva turbodizelska motorja, 1,5 TDCi z 56 kilovati moči in 1,6 TDCi z 71 kilovati moči. Vsi motorji so kombinirani z ročnim petstopenjskim menjalnikom.

Oba pod mejo 15 tisoč evrov

Dostavnik v bencinski različici stane najmanj 14.330 evrov, s šibkejšim dizlom stane 14.600 evrov, z močnejšim pa 14.880 evrov.

Cene za potniški tourneo courier se brez popustov na ceniku začnejo pri 14.760 evrih za trivaljni bencinski agregat, dizla sta dražja za 210, oziroma 490 evrov.

Ford tudi za linijo dostavnih vozil ponuja podaljšano štiriletno jamstvo brez omejitve kilometrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.