Šport > Nogomet
88 ogledov

Maribor do remija pri Gorici

Gorica - Maribor twitter NK Maribor
ogometaši so v četrtfinalu pokala Slovenije danes odigrali še dve tekmi. V Novi Gorici, kjer je gostoval Maribor, je bil izid 1:1 (0:1), v Krškem pa so Domžale zmagale z 2:0 (2:0).

V Novi Gorici so v izenačenem prvem polčasu v 44. minuti povedli gostje iz Maribora. Po podaji Mitje Vilerja z leve strani je v kazenski prostor domače ekipe podal Dino Hotić, na prvi vratnici pa je odlično reagiral Luka Zahović, ki je premagal nemočnega Gregorja Sorčana. Le minuto pozneje sta si Sorčan in Zahović spet gledala iz oči v oči, uspešnejši pa je bil novogoriški vratar, ki je z lepo parado zaustavil mariborskega napadalca.

Domači nogometaši so že na začetku drugega polčasa močno pritisnili proti vratom Matka Obradovića, ki je danes dobil priložnost v mariborski ekipi. Premoč se jim je obrestovala že v 54. minuti, ko je s prostega strela izid izenačil Andrej Kotnik, ki je nekaj minut pred tem s strelom z glavo zadel prečnik mariborskih vrat. Tudi v nadaljevanju tekme so imeli precej več od igre domači nogometaši, vendar se izid ni več spremenil. Izjemno je v golu gostov branil Obradović, nekajkrat manj pa je moral na drugi strani zelenice posredovati Sorčan.

V Krškem je bila tekma odločena že v prvem polčasu, za domačo ekipo pa je bil usoden njen nekdanji igralec Luka Volarič, ki je v polno zadel v 15. in 31. minuti.

V torek je Olimpija na stadionu v Stožicah z goloma Juliusa Wobayja (28.) in Etiena Velikonje (54.) premagala Aluminij, za katerega je bil že v deseti minuti uspešen Žiga Škoflek. Na drugi tekmi je drugoligaš iz Novega mesta poskrbel za presenečenje v Velenju in zmagal z 2:0. Tomas Vukadin v 56. in Luka Kambič v 90. minuti sta bila strelca za goste.

Povratne tekme bodo na sporedu prihodnjo sredo, 26. oktobra, le tekma med Domžalami in Krškim bo dan že v torek, 25. oktobra.

Četrtfinale pokala, prve tekme, izidi:

Gorica : Maribor 1:1 (0:1)
Kotnik 54.; Zahović 44.

Krško : Domžale 0:2 (0:2)
Volarič 15., 31.

Rudar Velenje : Krka 0:2 (0:0)
Vukadin 56., Kambič 90.

Olimpija : Aluminij 2:1 (1:1)
Wobay 28., Velikonja 54./11-m; Škoflek 10.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.