Šport > Nogomet
19 ogledov

Nukić prinesel prvo zmago Triglavu

Mendy Maribor Viktoria Plzen Liga prvakov Ljudski vrt Gregor Katič
Nogometaši Maribora so v devetem kolu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale (1:0). Velenjčani so končno ugnali Koper (1:0), Gorica pa je doma premagala Celje (2:0). Prvič zmagal tudi Triglav, ki je na obračunu zadnjih ugnal Krko (1:0).

Državni prvaki so še naprej neporaženi v tej sezoni in zanesljivo s sedmimi zmagami ter neodločenim izidom na prvem mestu, ki jim po kakovosti tudi pripada. Tokrat so z začetnim naletom hitro prišli do zadetka, ki je odločil tekmo. Domžale so doživele četrti poraz in ostajajo v spodnjem delu lestvice.

Mariborčani so povedli že v deseti minuti, ko je Matic Črnic podal Jean-Philippu Mendyju na rob kazenskega prostora, mariborski napadalec si je s preigravanjem Gabra Dobrovoljca pripravil prostor za strel in žogo močno poslal v spodnji desni kot vrat vratarja Nejca Vidmarja. Tudi v nadaljevanju so bili podjetnejši gosti, ki so bili nevarni še v 19. minuti, ko je z 18 metrov sprožil Aleš Mertelj, ob posredovanju Darka Zeca pa je žoga mimo vratnice zletela v kot.

Domžalčani zahtevali enajsmetrovko

Po nekajminutnem zatišju, kar zadeva priložnosti, so domači v 36. minuti zahtevali najstrožjo kazen po padcu Nejca Skubica v kazenskem prostoru, a glavni sodnik ni zapiskal. Dve minuti pozneje je Igor Banović močno, a previsoko, sprožil s 25 metrov, v 43. minuti pa se je Slobodan Vuk otresel Arghusa, prišel do strela z roba kazenskega prostora, vendar se je izkazal Jasmin Handanović. Zadnjo priložnost v tem delu igre so imeli gosti, ko je s sedmih metrov streljal Marcos Tavares, Vidmar pa je dobro posredoval.

Vroče na obeh straneh

V 52. minuti so imeli domači priložnost za izenačenje, toda Dragu Gabriću je v zadnjem trenutku strel blokiral Aleš Mejač. V 67. minuti je z glavo pod prečko nameril Slobodan Vuk, mariborski čuvaj mreže pa je žogo odbil čez prečko. Zatem je bilo nekajkrat malce bolj vroče tudi v domžalskem kazenskem prostoru, a se izid ni spremenil, tako kot tudi ne v izdihljajih tekme, ko so Domžale vse moči usmerile v napad.

Nihče ne premaga Velenja 12-krat zapored

Velenjski nogometaši pred današnjim dvobojem kar na 11 zaporednih prvenstvenih tekmah niso premagali Koprčanov. Tokrat jim je to le uspelo, in sicer po zaslugi Leona Črnčiča, ki je že v 17. minuti zabil odločilni gol. Velenjčani so tako dosegli peto zmago v prvenstvu in so s tekmo manj točko za drugouvrščenim Zavrčem, Koprčani pa so po drugem porazu v sezoni padli na četrto mesto.

Olimpija Ljubljana Rudar Velenje Prva liga prvenstvo Stožice Ivelja Firer | Avtor: SPS/nkolimpija.si SPS/nkolimpija.si
Domači nogometaši so bili v uvodu tekme podjetnejši tekmec, že v drugi minuti je s prostega strela s 30 metrov sprožil Aleš Jeseničnik, Igor Nenezić pa je dobro posredoval. Koprski vratar pa je klonil v 17. minuti, ko je Ivan Firer podal do Leona Črnčiča, ki je iz težkega položaja ukanil Nenezića za vodstvo z 1:0.

Primorci dolgo brez prave priložnosti

Šele v 39. minuti so Primorci sprožili prvi strel proti vratom Rudarja, a poskus Ivice Guberca ni bil dovolj dober za izenačenje. V 44. minuti so imeli gosti najlepšo priložnost dotlej, ko je Matej Pučko žogo poslal mimo gola.

V uvodu drugega polčasa je prvi zagrozil Elvis Bratanović, ki je streljal iz neposredne bližine, koprski vratar pa je bil na mestu, tako kot po dobrem strelu Firerja v 68. minuti. Vmes sta si obe ekipi priigrali nekaj polpriložnosti, v 80. minuti pa so imeli domači znova izvrstno priložnost, ko se je sam pred Nenezićem znašel aktivni Firer, a slabo dokončal akcijo.

Nova Gorica skočila na četrto mesto

Novogoričani so se s četrto zmago v prvenstvu prebili na četrto mesto, čeprav so točkovno izenačeni s petouvrščenim Koprom. Primorci so povedli v prvem polčasu, nato igrali dobršen del drugega polčasa z igralcem več, tekmo pa odločili v končnici tekme. Tik pred drugim golom so imeli Celjani na voljo enajstmetrovko, ki pa so jo zgrešili in tako doživeli peti poraz.

V uvodne pol ure so gledalci spremljali enakovredno predstavo, ki pa ni ponudila pravih priložnosti. Domačini so povedli v 35. minuti, ko je v desni spodnji kot zadel Gianvito Misuraca. Do konca polčasa je proti vratom, in sicer goriškim, sprožil še Miha Zajc, vendar je bil nenatančen.

Celjani zaključili z desetimi

Celjani pa so že v 50. minuti ostali na igrišču le z deseterico, saj je po prekršku nad Amedejem Vetrihom neposreden rdeč karton dobil Tadej Vidmajer. Takoj zatem je z 20 metrov močno sprožil Bruno Leonardo Vicente, a žogo poslal čez gol. Novogoričani so bili v nadaljevanju še naprej boljši tekmec.

Sprožili so še nekaj strelov, a v 85. minuti so imeli gosti po prekršku Alena Jogana nad Williamom Franklinom Vicentejem na voljo najstrožjo kazen. Odgovornost je nase prevzel izkušeni Sebastjan Gobec, vendar je goriški vratar Alex Cordaz njegov strel obranil. Kazen je hitro sledila. V 86. minuti so domači izpeljali hiter protinapad, ki ga je učinkovito iz bližine zaključil Daniele Bazzoffia in dokončno odločil tekmo.

Triglav dočakal prvo zmago

V Kranju so gledalci spremljali derbi začelja prvenstvene lestvice. Domači Triglav, ki doslej še ni okusil slasti zmage, je gostil predzadnjo Krko. Dolgo časa je kazalo, da Kranjčanom tudi tokrat ne bo uspelo dobiti polnega izkupička, a v izdihljajih tekme je Mustafa Nukić le poskrbel za prvo Triglavovo zmago in točkovni priključek s Krko.

V uvodu drugega polčasa, natančneje v 50. minuti, so imeli gostitelji na voljo najstrožjo kazen, ko je prekršek nad Luko Majcnom storil Jaka Ihbeisheh. Za strel z bele točke se je odločil Davor Bubanja, a zatresel prečko. Še naprej so bili podjetnejši izbranci Dušana Kosića, v 69. in 74. minuti pa sta na drugi strani poskusila Anže Košnik dvakrat in Adnan Bešić, toda tudi onadva neuspešno.

V končnici tekme so Kranjčani spet postali konkretnejši, a posebno nevarnega strela ni uspelo sestaviti ne Klemnu Šturmu v 85. ne Bubanji v 87. minuti. Zato pa ga je sprožil Nukić v 89. minuti. In to tako dobrega, da je zadostoval za zmagoviti zadetek. Nukić je lepo sprejel podajo v globino, se znašel sam pred Matkom Obradovićem in ga ugnal za prvo zmago.

Prva liga Telekom Slovenije, 9. kolo:

Zavrč : Olimpija Ljubljana 2:1 (1:1)
Benko (26), Golubar (50); Šporar (35)

Domžale : Maribor 0:1 (0:1)
Mendy (10)

Rudar Velenje : Luka Koper 1:0 (1:0)
Črnčič (17)

Gorica : Celje 2:0 (1:0)
Misuraca (35), Bazzoffia (86)

Triglav : Krka 1:0 (0:0)
Nukić (89)
Bubanja (Triglav) je v 50. minuti zapravil enajstmetrovko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.