Šport > Nogomet
64 ogledov

Tavares od bedaka do junaka

marcos tavares maribor levski liga evropa Profimedias
Maribor je na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za Ligo Evropa remiziral z Levskim (1:1) in si po zaslugi gola v gosteh priigral napredovanje v tretji krog. Odločilni zadetek je prispeval Marcos Tavares.

Maribor se je za razliko od slovenskega državnega prvaka, ki je izpadel v drugem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov, veselil uvrstitve v tretji krog kvalifikacij za Ligo Evropa, kjer se bo za preboj v skupinski del drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja stare celine pomeril s škotskim Aberdeenom.

''Zelo zahtevna in dobra tekma. Samo tako se lahko lotiš Evrope. Fantje si zaslužijo čestitke. Po tistem zadetku Tavaresa so bile zadnje minute res dolge. Nisem pomislil, da bi se lahko zalomilo, ker je preveč dobro kazalo proti nasprotniku, ki je močan, da bi človek razmišljal negativno. V eni priložnosti smo imeli kar tri naenkrat. Njihovi navijači so bili glasni in so tudi sedaj, ko je tekme konec,'' je za Kanal A po tekmi dejal trener vijoličastih Darko Milanič in se ozrl proti naslednjemu izzivu. ''Nismo se ukvarjali z naslednjim nasprotnikom, da ne bi priklicali nesreče, se bomo pa zdaj jasno takoj posvetili Škotom,'' je dodal Milanič.

Levski povedel po napaki Hodžića, Tavares zgrešil

Domači so v začetku želeli priti do prevlade na igrišču. V 15. minuti so imeli prvo priložnost, ko so izvedli kot. Do strela je prišel Vencislav Hristov, ki je žogo iz polobrata poslal čez gol. Levski je v 22. minuti v vodstvo popeljal Francis Narh, ki je izkoristil napako mladega Adisa Hodžića in s hitrim prodorom ter mirno nogo matiral Jasmina Handanovića.

Po prejetem golu so Mariborčani krenili v napad, hkrati pa v obrambi pustili več prostora. V 24. minuti je Hristov preigral Marka Šulerja, streljal proti vratom, a je Handanović strel ubranil. 

Vijoličasti so imeli kmalu priložnost za izenačenje. Strel Marcosa Tavaresa je ubranil Bojan Jorgačević, žoga pa se je odbila do Milivoja Novakovića, ki je stresel prečko.

Slovenski veteran je nato prejel udarec v prsni koš in glavni sodnik je pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je izvedel Tavares, vendar je Jorgačević prebral njegovo namero in ostalo je pri vodstvu bolgarske ekipe. V 41. minuti se je Marwan Kabha odločil za strel s 30 metrov, Jorgačević pa je žogo, ki je letela pod prečko, odbil v kot.

V drugem polčasu so gostje imeli več žogo v nogah, vendar so do prve priložnosti prišli domači. Neodločnost Erika Janže je izkoristil Roman Prochazka, Handanović je žogo odbil do Georgija Kostadinova, ki je zadel levo vratnico. Domači so ob tem zahtevali enajstmetrovko ob domnevnem igranju roko branilca Janže.

Bajde na glavo Novakoviću, Tavares popravil

Tavares je napako iz prvega polčasa popravil v 68. minuti, ko je v mrežo pospravil odbito žogo po strelu Novakovića in Maribor ponesel na prag uvrstitve v tretji krog. Prodrl je Dare Vršič, z lepim predložkom pa se je izkazal tudi rezervist Grega Bajde. Domači so v preostanku rednega dela pritiskali za zmagoviti zadetek, a je obramba Maribora zdržala.

Evropska liga, kvalifikacije, 2. krog, povratna tekma:

Levski : MARIBOR 1:1 (1:0)
Narh 22.; Tavares 68.

Prvi postavi:
Levski: Jorgačević, S. Aleksandrov, A. Aleksandrov, Pirgov, Minev, Kostadinov (od 79. Adeniji), De Nooijer, Prochazka, Narh, Anete (od 86. Deza), Hristov. 
Maribor: Handanović, Hodžić, Šme, Šuler, Janža, Vrhovec (54. Vršič), Kabha, Hotič (od 77. Mertelj), Bohar (od 68. Bajde), Tavares, Novaković. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.