Šport > Nogomet
45 ogledov

Zahović končal (prekinil?) molk

zlatko zahović Youtube
Pred povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij za Ligo Evropa med Mariborom in Levskim je pred kamere klubske televizije stopil športni direktor slovenskega podprvaka Zlatko Zahović.

Maribor bo ob 19. uri lovil napredovanje v tretji krog kvalifikacij za nastop v drugem najmočnejšem klubskem nogometnem tekmovanju v Evropi. Prva tekma v Ljudskem vrtu se je končala z neodločenim izidom (0:0).

Mariborčani na povratni tekmi pričakujejo težak obračun, vendar verjamejo v napredovanje. Prvič po aferi, ki je iz kluba odnesla Agima Ibraimija, se je z novinarji pogovarjal športni direktor Zlatko Zahović, ki je v pogovoru za klubsko televizijo strnil pričakovanja pred nocojšnjo tekmo.

zlatko zahović | Avtor: Youtube Youtube
''Vzdušje v ekipi je res odlično. Imamo kar nekaj mladih fantov, ki so se vklopili v ekipo in filozofijo našega kluba. Z začetkom sezone smo zelo zadovoljni. Jasno je, da imamo zelo kvalitetnega nasprotnika, najtežji žreb, ampak tudi oni imajo težkega nasprotnika. Evropske tekme so, vsaj na začetku, zelo specifične. Prvo smo odigrali zelo dobro, glede na kvaliteto nasprotnika, v Sofiji smo optimistični,'' je povedal športni direktor in poudaril, da je Levski cenjena in kakovostna ekipa.

''Ekipa je disciplinirana in na visoki ravni''

"Levski ima zelo kvalitetno ekipo. Vedeti moramo, da ima Levski približno 60 lovorik, 102 leti dolgo tradicijo, to je treba spoštovati. Trener je bil prvak Evrope. Imajo možnosti za kvalitetno evropsko tekmo, kar so tudi pokazali. Mi imamo kar nekaj mladih fantov, ki so prvič odigrali takšno tekmo, nekateri iz prejšnje sezone prav tako niso imeli tovrstnih izkušenj. Mislim, da smo nasprotnika dobro analizirali. Prva tekma na domačem igrišču je bila veliko breme za mlade fante. Tekmo so oddelali vrhunsko. Malo nam je zmanjkalo moči in kakovosti za naprej. Iz tekme v tekmo smo boljši. NK Maribor na samem začetku sezone že dolgo ni dvakrat zadržal ničlo doma. Ekipa je disciplinirana, delavna, taktično zanimiva in na visoki ravni,'' je dodal nekdanji zvezdnik Porta, Olympiacosa, Valencie in Benfice.

zlatko zahović | Avtor: Youtube Bo medijski vihar odnesel športnega direktorja Maribora? Youtube
''Imajo dober ambient, gromno število navijačev, to je bolgarski drugi največji klub. Čaka nas pekel, 22.000 fanatičnih navijačev. To je privilegij. Zato delamo, smo pripravljeni. Želimo si tudi kanček sreče, kar je na takšnih tekmah zelo pomembmo. Levski bo moral napadati. Mi smo dovolj izkušeni. da bomo to znali izkoristiti."

''V Sloveniji premalo, na Balkanu preveč''

Maribor se bo Levskiju poskušal zoperstaviti z obilico samozavesti, ki je po Zahovićevih besedah v evropskih tekmovanjih ključnega pomena. "Samozavest je osnova v evropskih temovanjih. Če nimaš samozavesti, si zelo podhranjen. Nam v slovenskem prostoru nam je zelo manjka. Tukaj na tem delu Balkana je imajo celo preveč. Mi imamo mlade fante, ki so res kvalitetni. Potrebujejo čas. Za bodočnost Maribora se ni treba bati,'' je dejal Zahović.

Športni direktor se je v zaključku pogovora dotaknil specifik mariborskega kluba in v luči poletnega prestopnega roka pojasnil, da mora Maribor s prodajo ogromno zaslužiti, če želi nekaj malega vložiti.

Komentarjev 2
  • blueone 22:12 21.julij 2016.

    Poglej kdo je zadel na tekmi in pripeljal Mb v napredovanje.

  • Igor Kovačič 19:39 21.julij 2016.

    ehh Maribor...prvo se znebte starin kot je Tavares...nič ni več iz njega, ko strelja na gol, še pogleda ne, kam bo brcnu, če bi lahko kje stavu v živo, da bo zgrešu enajstmetrovko, bi zagotovo vrgu enih 50 flik na to stavo!!!!