Šport > Nogomet
15 ogledov

Maribor si tlakuje pot do 13. naslova

Mendy Maribor Olimpija Ljubljana večni derbi Nino Verdnik
Mariborčani so z zadetkoma Jean-Philippe Mendyja in Welleyja N'Diayeja na Areni Petrol prekinili serijo neporaženosti Celjanov, ki so bili proti discipliniranim gostom nemočni

Maribor je z dvema zmagama na uvodnih spomladanskih tekmah proti Gorici (5:1) in Olimpiji (0:1) skočil na prvo mesto, s katerega je izrinil Domžale, z zmago v Celju z 2:0 pa si je še izboljšal možnosti v lovu na novo prvenstveno zvezdico.

Zahvaljujoč dolgi klopi je Šimundža tokrat lahko povsem spremenil napadalni duet, saj sta proti Olimpiji v napadu zaigrala Luka Zahovič in Dalibor Volaš, medtem ko sta štajerski derbi v prvi postavi začela Marcos Tavares in Jean-Philippe Mendy.

Za veselje gostujočih navijačev je v sodnikovem dodatku prvega polčasa poskrbel Mendy. Napadalec Maribora je s pravo bombo z več kot 25-ih metrov presenetil domačega vratarja Matica Kotnika in svojemu moštvu prinesel pomembno prednost.

Celjski vratar se je svojim soigralcem za slabo posredovanje ob prejetem zadetku malce odkupil v 84. minuti, ko je z odlično reakcijo zaustavil strel Damjana Boharja, a je že nekaj sekund kasneje slabo posredoval ob predložku iz kota, kar je za svoj drugi zadetek v tednu dni izkoristil Welle Ndiaye in potrdil zmago Maribora.

Več na Goal.com/si/.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.