Šport
47 ogledov

Milić: "Zabijanje preko avta me je zaznamovalo"

Marko Milić Katarina Ponjavić
Leteči Kranjčan Marko Milič bo konec decembra na All-Stars tekmi v Stožicah po dolgem času zaigral pod slovenskimi obroči. Skupaj z nekdanjimi soigralci se bo pomeril proti nogometnim legendam, ki jih bo s klopi vodil Srečko Katanec.

Že nestrpno pričakujete spektakel v Stožicah?
Vesel sem, da se bomo lahko malce pohecali z nogometaši. Verjetno bodo ob kakšni akciji uporabili tudi svoje noge, a jim bodo bržkone sodniki malce pogledali skozi prste. Ne gre samo za košarkarsko tekmo, temveč za sodelovanje dveh reprezentanc. Vsi smo nastopali za slovenski dres s srcem in veliko željo po uspehu, tokrat pa se bomo lahko bolj sproščeno družili.

So All-Stars tekme po vašem okusu?
Vedno rad izvedem kakšno atraktivno akcijo, pa tudi kakšno neumnost, ki razveseli gledalce na tribunah. Na takšnih tekmah ni pritiska, na nek način pa so me All-Stars tekme zaznamovale. Igral sem kar nekaj finalnih tekem v dresu madridskega Reala, nastopal v Ligi NBA in ostalih močnih ligah, a me ljudje še vedno največ sprašujejo o tistem zabijanju preko avta v Tivoliju. Ta dogodek me je na nek način zaznamoval.

Se lahko vaši občudovalci nadejajo atraktivnih zabijanj?
Ko sem v top formi, lahko kar dobro zabijem, vendar pa v Stožicah ne bom tekmoval v tekmovanju v zabijanju. Lahko sem le v žiriji, saj forma ni na nivoju. Morda bi lahko zabil preko kakšnega mini avta (smeh). Pred leti sem postavil visoke standarde zabijanja in to je sedaj težko preseči.

Se nameravate vrniti v Kuvajt?
Pripravljam se na nadaljevanje sezone v Kuvajtu, kamor se bom vrnil spomladi. Dvakrat zapored smo osvojili naslov prvaka, v rednem delu prvenstva pa tujci ne smemo nastopati. Uvrstili smo se tudi na prvenstvo Perzijskega zaliva, kar je najpomembnejša lovorika za lastnike kluba.

Imate morda kakšne dolgoročnejše načrte v Kuvajtu?
Košarka je edina stvar, ki jo res obvladam. Sedaj je prišlo obdobje, da malce zadiham, a se vsekakor tudi v prihodnje vidim v košarki. Dolgoročnih planov trenutno ne delam. Pred leti sem si želel odigrati še nekaj časa v bližnjem Trstu, nato pa sem pristal v Teheranu in Kuvajtu (smeh). Načrti se podirajo, zato skušam le uživati v novih športnih avanturah. Imel sem lepo kariero, zato se s tem ne obremenjujem.

Kako komentirate kadrovske spremembe v vrhu Košarkarske zveze Slovenije?
V pisarnah so se ljudje malce zamenjali, kar je dokaz, da se vodilni ne bojijo za svoje stolčke. Razmišljajo timsko in to lahko prinese nove uspehe. Rašo Nesterović je človek iz košarke, ki lahko kot generalni sekretar veliko pripomore k napredku. Podobno je tudi v ostalih panogah, kjer lahko bivši športniki veliko pomagajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.