Slovenija
353 ogledov

Masaker na cesti pri Slovenski Bistrici

Tovornjak z govedom se je prevrnil na bok PGD Slovenska Bistrica
Ob enih zjutraj se je na cesti Slovenska Bistrica–Poljčane pri naselju Videž prevrnil tovornjak za prevoz živih živali. Cesta je bila zaprta skoraj sedem ur.

"Ob enih zjutraj smo bili obveščeni, da je prišlo do nesreče tovornjaka, ki je prevažal žive živali. Tovornjak je zapeljal v jarek in se prevrnil. Kake tri ure nismo mogli do živali, saj so bile privezane na tisti strani, na kateri je ležal tovornjak. Poklicati je bilo treba težko dvigalo, saj je tovornjak tehtal skupaj okrog 20 ton," nam je povedal Miran Juhart, vodja intervencije PGD Slovenska Bistrica. 

Tovornjak z govedom se je prevrnil na bok | Avtor: PGD Slovenska Bistrica PGD Slovenska Bistrica

Juhart priznava, da je bila intervencija težka, ne le tehnično. "Bilo je grozljivo, za gasilce in vse, ki so bili prisotni, hoteli smo čimprej pomagati, da bi jih rešili. Živali so ležale ena na drugi in mukale," je dejal. Pet od trinajstih, ki so bile na tovornjaku, jih je poginilo. 

Eno žival so evtanazirali

Na upravi za varno hrano so nam pojasnili, da so štiri goveda poginila, ena žival pa je bila evtanazirana na kraju nesreče. Prevoznik je sicer izpolnjeval vse predpise iz njihove pristojnosti. Za take primere imajo organizirano 24-urno dežurstvo na vseh območnih uradih. 

Juhart pravi, da so sicer že posredovali v požaru, v katerem so poginile živali, takšne intervencije pa še niso imeli. 

Šlo je za govedo, ki so jih peljali iz Brežic v Maribor v Košake. Nepoškodovane živali so natovorili na nadomestni tovornjak in jih odpeljali v klavnico, kamor so bile namenjene. 

Na terenu je bilo 15 gasilcev PGD Slovenska Bistrica s tremi vozili, pa tudi veterinarski inšpektor in higieniki.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • BorutK 22:02 15.februar 2017.

    Masaker..., kak naslov, grozno. Dokončno sem se odločil, da ne berem več vašega medija, Over and out. srečno

  • Štefan Sobočan 19:45 15.februar 2017.

    KATERE ŽIVALI MUKAJO? Kaj delajo koze? Delajo kaće? Kaj delajo ptički'....In naposled odgovor še na vprašanje: Kdo muka? "Krava." V poročilu je zapisano, da se se ponesrečile živali. Ker pa je živali na stotine, površem bralec najbrž ni dognal, katere? ...prikaži veče? Jaz pa sem pameten (Vem: lastna hvala,,,,), zato sem prebral, da so živali m u k a l e in tedaj sem se spomnil na otroški vrtec, ko smo otročički na vpršanje - v naslovu prispevka - "ustrelili": Krave!

  • Božidar Dinič 15:46 15.februar 2017.

    seveda čimprej zakol manj stroškov več adrenalina za potrošnike kuj železo dok je vroče adijopamet