Slovenija
47 ogledov

Maturantska parada: Stroške za maturante bodo morale poravnati plesne šole

maturantska parada Anže Petkovšek
Plesne šole, ki so se zaradi Maturantske parade zapletale v spore, so pod okriljem ljubljanske občine sklenile kompromis. Župan: "Uporaba Slovenske ceste je za vse maturante brezplačna!"

"Zelo težko se pogovarjajo med sabo," je po koncu pogajanj med plesnimi šolami v smehu povedal župan Zoran Janković, ki je sporočil, da so na včerajšnjem sestanku s plesnimi šolami sklenili dogovor, da bo organizator Maturantske parade za naslednjih pet let tako bo kot doslej plesna šola Urška Pro. Plesna šola pa udeležbe ne bo smela neposredno zaračunati maturantom, ki niso obiskovali njihovih tečajev, ampak bodo strošek v višini 10 evrov morale poravnati plesne šole.

"Teh deset evrov je všteto v ceno tečaja," je navedel župan in pojasnil, da je "uporaba Slovenske ceste za vse maturante brezplačna!" V primeru, da maturante poučujejo učitelji v šoli, pa bo stroške, pač morala poravnati šola.

Plesne šole lahko za omenjene stroške pridobijo tudi sponzorje. V primeru, da bodo šole kršile sporazum, bo organizacijo prevzela občina oziroma Turizem Ljubljana.

V desetletje star spor med šolami se je župan vmešal, po tem ko je organizator Maturantske parade plesna šola Urška Pro je "za povrnitev stroškov" od dijakov, ki pri njih niso opravljali plesnega tečaja, zahteval 40 evrov. Po posredovanju župana, da mora četvorka ostati brezplačna, je Urška Pro račun izstavila ostalim plesnim šolam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.