Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Med begom skočil iz avta

Policijski avto Saša Despot Fotografija je simbolična.
Koprski policisti so na cesti opazili starega znanca, za katerega so vedeli, da ne bi smel voziti. Začelo se je lovljenje z nevarno vožnjo kršitelja. Na koncu je ta bežal peš.

Voznika, ki je že večkrat kršil cestnoprometne predpise in nima veljavnega vozniškega dovoljenja, sta policista opazila včeraj popoldne na Šmarski cesti v Kopru.

Vozil tudi 152 kilometrov na uro

Začela sta ga ustavljati, vendar njunih signalov ni upošteval in se je odločil za beg.

"Pospešil je hitrost vožnje proti križišču za Škocjan. Med vožnjo je pričel s prehitevanjem in vožnjo po nasprotnem smernem vozišču, nato je zaradi gostote prometa zapeljal preko kolesarske steze in pločnika, na makadamsko parkirišče pokopališča ter z nevarno vožnjo nadaljeval po parkirišču, kjer so stali ljudje. S tako vožnjo je nadaljeval po Istrski cesti (Škocjan–Prade), na tej relaciji so mu policisti izmerili povprečno hitrost vožnje 152 km/h (omejitev je 90 km/h). Voznik je z nevarnim prehitevanjem vožnjo nadaljeval proti Pradam, kjer je z levima kolesoma vozil po pločniku, tako da je lahko prehitel vozila v koloni. V naselju Prade je sunkovito zapeljal preko parkirišča gostilne in vožnjo nadaljeval proti Pobegom, medtem pa večkrat nevarno prehiteval. Pred Pobegi je zavil na Cesto bratstva in s povečano hitrostjo vožnjo nadaljeval skozi strnjeno naselje. Z vožnjo je nadaljeval po makadamski poti strnjenega naselja do stanovanjske hiše, katere dovoz je bil onemogočen z zapornico," divjanje opisujejo na Policijski upravi Koper.

Tam je skočil iz avtomobila in začel peš bežati proti naselju Prade. Avtomobil se je nenadzorovano ustavil na njivi, voznika pa so policisti našli v eni od bližnjih hiš.

 

 

 

Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 16:00 02.april 2014.

    Beda od bede naše policije.