Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

Med mrtvimi tudi mama in hči

Nesreča balona v Ljubljani. Boštjan Tacol
Identificirali dve žrtvi nesreče balona, med njimi so mama ter 11- oziroma 12-letna hči. Pri drugih dveh ugotovili, da gre za moškega in žensko, njuna identifikacija bo zaključena v soboto zjutraj.

Na inštitutu za sodno medicino so doslej glede žrtev nesreče balona ugotovili, da sta med njimi mati in njena 11 ali 12 let stara hči, je v Odmevih potrdil predstojnik inštituta za sodno medicino Jože Balažic. Pri ostalih dveh žrtvah so ugotovili, da gre za moškega in žensko, je povedal Balažic, identificirali pa so tudi poškodovanko.

Obstaja možnost, da je neidentificirana moška žrtev povezana z umrlima materjo in hčerko oziroma da gre za družino, je še povedal Balažic. Dodal je, da bo identifikacija vseh žrtev zaključena v soboto zjutraj.

Balažic je v Odmevih povedal še, da je bila osnova pri preživeli ponesrečenki, ki so jo identificirali, primerjava z vzorcem matere, ki ga je priskrbela policija. Pri štirih žrtvah je policija prav tako priskrbela primerjalne vzorce.

 

Preiskava se nadaljuje

Preiskava okoliščin nesreče se nadaljuje, policija pa preverja tudi, ali je bilo storjeno kakšno kaznivo dejanje. V Balonarskem centru, ki je organiziral polet, zagotavljajo, da je bil ta načrtovan in izpeljan v skladu z vsemi pravili stroke.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.