Slovenija
54 ogledov

Medved na slovenskem najvišjem vrhu

Medved na Kredarici hribi.net
Medved na Kredarici. Očitno se je izgubil, ni ravno pogosto, da bi medveda zaneslo tako visoko v slovenske gore.

Medved na Kredarici in Slovenec, ki je zadel na ameriški loteriji. Pa Karl Erjavec, ki utegne zapustiti slovensko vlado, vozniki, ki bodo skozi vsa slovenska naselja lahko vozili le še 40 km na uro. Kaj je res in kaj je 1. april?

Zgodovinsko ozadje šegavega obeleževanja 1. aprila ni povsem jasno; začetki naj bi segali v Francijo okoli leta 1582, ko so Julijanski koledar zamenjali za Gregorijanskega in novo leto začeli praznovati 1. januarja. Ker je bilo obveščanje takrat povsem nekaj drugega, kot danes, ker so novice potovale počasi, so številni še vedno novo leto praznovali 1. aprila. V tem naj bi imele korenine današnje potegavščine za 1. april.

Na vsakem koraku danes na nas prežijo potegavščine; na portalu hribi.net smo denimo opazili fotografijo, ki naj bi prikazovala medveda na Kredarici. Tako visoko tega kosmatinca skoraj zagotovo ne bi prineslo. Razen na 1. april.

Na obisku pri tašči zadel milijone

Slovenska tiskovna agencija (STA) po drugi strani poroča, da je slovenski državljan v ponedeljek zadel eno največjih nagrad v zgodovini ameriške loterije Powerball, in sicer 125 milijonov dolarjev (116 milijonov evrov). Po odbitju davkov mu bo ostalo dobrih 90 milijonov evrov, s čimer se bo prihodnje leto zagotovo uvrstil na seznam najbogatejših Slovencev.

Na loteriji Powerball so - kot poroča STA - potrdili, da gre za tujega državljana, Slovenca, ki je v ZDA prišel na obisk k tašči v Cleveland v zvezni državi Ohio. Imena zaradi pravil ne želijo razkriti, so pa povedali, da je bil, ko se je oglasil na loteriji, tako vesel, da je zavriskal in zajodlal, kar so zabeležili tudi nekateri ameriški mediji.

Imamo res novega milijonarja ali gre za prvoaprilsko potegavščino?

Teh danes mrgoli. Zjutraj so na enem izmed slovenskih radijskih postaj povedali, da bomo slovenski vozniki po novem v vseh naseljih lahko vozili le še 40 km na uro, da Karl Erjavec odhaja iz vlade, ker je razočaran nad Cerarjevimi postopki...

Kakorkoli, danes ne jemljite vsega povsem zares.

Komentarjev 3
  • s.i.k. 14:37 01.april 2015.

    no ja , če ima ...če bi imel rjav kožuh...; bolj verjetno bi bilo , če bi tak z belim kožuhom iskal Sneg

  • nostradamus 09:07 01.april 2015.

    1 april lahko bi poiskusli kaj boljsega

  • Xerxes 08:44 01.april 2015.

    B.B., pravila ameriških loterij izrecno določajo, da se mora dobitnik pojaviti v javnosti, objavi se njegova fotografija, da intervju...marketing pač