Svet
47 ogledov

Bela hiša trdi, da Trump ni zavrnil rokovanja z Merklovo

Angela Merkel in Donald Trump EPA
Ameriški predsednik Donald Trump je ob obisku nemške kanclerke izzval še en škandal, saj se ni želel rokovati z Angelo Merkel, ki velja za najmočnejšo političarko na svetu. Končno so se na to temo, ki so ji pozornost namenili vsi največji svetovni mdeiji, oglasili iz Bele hiše.

Merklova in Trump sta za foto termin en ob drugem sedela na foteljih v Ovalni pisarni Bele hiše. Fotografi so ju pozvali, naj si sežeta v roke. Nemška kanclerka je ameriškega predsednika vprašala, ali to želi - on pa se na to ni odzval. Mnogi ocenjujejo, da se je na obrazu Merklove zarisalo razočaranje.

Šlo je za nesporazum

Tiskovni predstavnik Donalda Trumpa Sean Spicer je zavrnil namigovanja, da je ameriški predsednik namerno zavrnil rokovanje z nemško kanclerko Angelo Merkel pred fotografi ob njunem petkovem srečanju v Washingtonu. "Mislim, da ni slišal njenega vprašanja," je povedal Spicer po poročanju nemškega Spiegla. Vse skupaj naj bi bil tako nesporazum.

Vseeno pa nemški mediji vztrajajo, da poteza jasno kaže na ozračje, ki je vladalo ob pogovorih Merklove s Trumpom. Dvojica se ni strinjala glede mnogih vprašanj, med drugim migracij, trgovine ter izdatkov za zvezo Nato.

Časnik Bild medtem v nedeljski izdaji navaja, da je težko verjeti, da Trump ne bi slišal kanclerkinega predloga, saj je sedela tik ob njem. Ob tem opozarja, da ji ves čas foto termina Trump ni namenil enega samega pogleda.

Komentarjev 5
  • maresem 15:48 19.marec 2017.

    Točno tako!

  • maresem 15:48 19.marec 2017.

    Si se prikazal iz naftalina - budalo?

  • dragec 14:32 19.marec 2017.

    SDS ovsko sranje