Šport
28 ogledov

Messi se ne more primerjati z Maradono

Hernan Crespo je v zadnji sezoni pri Interju dobival vse manj priložnosti. Žurnal24 main
Nekdanji napadalec Argentine Hernan Crespo meni, da je smešno primerjati Lionela Messija z Maradono, ker je bil slednji neverjetno dober.

Mnenja o tem, ali Lionel Messi (že) sodi med največje nogometaše vseh časov, so deljena. Nekateri menijo, da bi se lahko član Barcelone primerjal z Diegom Maradono, če bi na minulem svetovnem prvenstvu Argentino popeljal do naslova.

S tem se odločno ne strinja Hernan Crespo, ki je prvič za argentinsko izbrano vrsto zaigral leto dni po reprezentančni upokojitvi Maradone. "Nemogoče je primerjati igralce iz različnih obdobij. To je nepošteno," je dejal sedanji trener mladinskih selekcij pri italijanskem prvoligašu Parmi.

"To je smešno"

"Ko sem sam igral, so me pokrivali takšni asi kot so Fabio Cannavaro, Alessandro Nesta, Paolo Maldini, Lilian Thuram... Vidite, kaj želim reči? Nekateri želijo na vsak način primerjati Messija in Maradono. To je smešno - Messi je izjemen nogometaš, a Maradoninih sposobnosti ni niti mogoče opisati z besedami," je dejal Crespo, ki je za Argentino zbral 64 nastopov in dosegel 35 zadetkov.

Crespo je 14 od svojih 19 sezon sicer preigral v Serie A. Ta je po njegovem mnenju začela zaostajati za najmočnejšimi ligami na svetu. "Pred 10 ali 15 leti so se najboljši nogometaši odločali za prihod v Italijo, zdaj pa Messi in Cristiano Ronaldo sploh ne pomislita na igranje v Serie A," je dejal nekdanji napadalec River Plateja, Parme, Lazia, Chelseaja, MilanaInterja in Genoe. "Takšno razmišljanje moramo spremeniti. Vzgojiti moramo domače talente. Če bomo šli po tej poti, se lahko vrnemo na vrh v nekaj letih. To govorim kot priseljen Italijan in ne kot Argentinec," je še menil Crespo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.