Slovenija
15 ogledov

Milijoni, ki jih ni bilo

France Arhar, Banka Slovenije Anže Petkovšek
Prodaja Mercatorja. Vsaj 23 milijonov razlogov je imel UniCredit za 
prodajo Mercatorja Agrokorju.

Skupina UniCredit bi s prodajo Mercatorja Agrokorju zaslužila od 23 do 31 milijonov evrov.

Poleg dobička iz prodaje delnic bi po naših zanesljivih informacijah zaslužila pet milijonov evrov za svetovanje Agrokorju, devet milijonov dobička pa bi bilo od financiranja prevzema Mercatorja. Za ta izkupiček se je bila pripravljena skupina UniCredit do Agrokorja in Mercatorja začasno izpostaviti z več kot 700 milijoni evrov.

NPU nad prodajo

Zadnji poskus prodaje Mercatorja sicer preiskuje tudi Nacionalni preiskovalni urad (NPU), kjer so potrdili, da teče predkazenski postopek, več informacij pa zaradi interesa preiskave niso razkrili. UniCredit je bil hkrati lastnik in posojilodajalec Mercatorja in je imel zato dostop do njegovih poslovnih skrivnosti. Kriminalisti naj bi po neuradnih informacijah preiskovali sume, ali jih je posredoval naprej Agrokorju ali drugim.

Ni soglasja za devetič

Po neuradnih informacijah pa so v vladi precejšnja nesoglasja glede morebitnega devetega poskusa prodaje Mercatorja. Prodaji naj bi ostro nasprotovala SLS, ki je zaskrbljena za usodo živilskopredelovalne industrije v primeru prodaje.

Komentarjev 1
  • patriot5 10:15 30.marec 2012.

    Čisto verjamem, da je interes banke samo zaslužek. Vendar banke ne zanima kaj bo z našimi podjetji, le da imajo sami dobiček. Gospod Arhar gleda le na svojo zadnjico, državljani Slovenije ga pa ne brigajo, tako kot pa večino gospodarstvenikov.