Avto
18 ogledov

Minijeva aplikacija zmore še veliko več

Mini app MINI
Mini je predstavil drugo generacijo povezljivosti med avtom in voznikom. Aplikacija Mini connected med drugim sedaj omogoča izbiro najboljših poti, pri čemer upošteva voznikovo zgodovino.

Znamka Mini, ki spada pod okrilje BMW, je že pred leti pričela z vgrajevanjem sistema Mini conncted, s čimer je bila med prvimi, ki so napovedovali silovit razvoj povezljivosti avtomobila z digitalnim svetom. 

Sedaj je sistem aplikacije, ki združuje delovanje pametnega telefona in avtomobila, nadgrajen z nekaterimi novostmi, med drugim omogoča vključevanje na spletu najdenih lokacij neposredno v navigacijo ali pa telefoniranje na prikazane številke kar iz avtomobila. Novost so še prikaz športnih prikazovalnikov in prečnih ter vzdolžnih sil na osrednjem zaslonu, tu je prilagodljivi koledar s stiki in naslovi, med glavnimi novostmi pa je tudi funkcija "status", ki vozniku na mobilni napravi sporoča glavne informacije o trenutnem stanju vozila, kot so lokacija, nivo goriva, zadnja pot ...

Morda največja posebnost pa je Mini stretwise funkcija, ki vozniku predlaga najboljšo pot do cilja, še preden sploh vžge avtomobil. Ob tem aplikacija upošteva dosedanji način in tip voženj, kot tudi predvideno porabo goriva. 

Uporabniki po prvih odzivih sodeč sicer še vedno pogrešajo možnost poslušanja spletnega radia. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.