Slovenija
35 ogledov

Ministrica potrdila članstvo v društvu

Mateja Vraničar mediaspeed
Ministrica Mateja Vraničar Erman je članica društva ZdravaAtmosfera, ki si, kot pišejo, prizadeva za dobrobit vsega človeštva.

Podatek o tem, da je ministrica Mateja Vraničar Erman članica društva ZdravaAtmosfera, je objavil eden od uporabnikov Twitterja, ko je delil povezave na pričevanje o tem, kako je ministrici delovanje v društvu pomagalo iz stiske. Za Finance so na ministrstvu za finance članstvo potrdili in povedali, da je pričevanje pristni zapis ministrice, ki je hvaležna za njihovo podporo, a loči zasebno življenje od profesionalnega. Obenem so na ministrstvu časniku odgovorili, da drugih podrobnosti ne bodo komentirali. 

Prizadevajo si za dobrobit vsega človeštva

Društvo ZdravaAtmosfera na svoji spletni strani piše, o tem, kakšna sta njihova vizija in poslanstvo. "V današnji družbi, ki je do te mere podlegla industriji in vladavini denarja, da človek izgublja svojo človečnost, je skrajni čas, da prebudimo vrednote, ki nam zagotavljajo človeka vredno življenje. Na svetu je vse več nasilja, vse manj je srečnih ljudi. Tehnološki napredek nam ne zagotavlja človeškega razvoja, celo več, vse bolj postajamo nečloveški, nesocialni in nesolidarni. Sodobna tehnologija omogoča večji dobiček tistim, ki si na račun ustrahovanih množic, nevednosti in siromaštva, nečlovečnosti in nasilja, kopičijo bogastvo, da bi v imenu kapitala, ki je postal ultimativni vladar sveta, zasužnjili celotno človeštvo. Pravi napredek edino zagotavlja naše prizadevanje za dobrobit vsega človeštva," pišejo. 

Na spletu je dostopno tudi pričevanje sedanje ministrice o društvu, v katerem navaja, da je po več letih iskanja odgovorov na svoje stiske v društvu našla odgovore. O Draganu Barušiću, ki je učitelj društva, je zapisala, da jo je takoj pritegnil in da v njunem odnosu ni bilo nikakršnega občutka podrejenosti in nadrejenosti. "Vzdušje sproščenosti in sprejetosti, ki ga ustvarja moj/naš beli mag Drago v sodelovanju s skupino zvestih učencev je odličen in varen prostor za učenje, v katerem se zavem svojih omejujočih prepričanj in jih z Dragovo pomočjo odstranjujem in presegam," se zaključi njen zapis. 

 

Besede namenili tudi vladi in ministrstvom

Društvo ima med drugim na svoji spletni strani zapisana tudi "naša darila slovenskim ministrstvom v imenu rasti prijateljstva in razvoja plemenitosti". Besede namenijo tako vladi kot različnim ministrstvom, tudi ministrstvu za finance. "Finančni tokovi so tako kot vodni tokovi in če pretok preneha, vse stoji," so zapisali. V opisu akta društva pravijo: "Politika so odnosi, država bi morala biti starš državljanom. Napreden človek deluje pozitivno, duhovnost je preprostost. Dobrota in navdih sta nad zakoni. Bodimo sami sprememba, ki jo želimo videti v svetu. Vsakdo od nas je edinstveno bitje in vse lahko dosežemo, če imamo zaupanje in hvaležnost. Tudi raj že imamo tukaj in zdaj, če naučimo našo misel, da nam služi in če imamo pravo vodstvo."

Kot še poročajo Finance, je premier Miro Cerar z ministričinim članstvom seznanjen, a je prepričan, da tudi v nadaljnje njena zasebnost ne bo imela na njeno delo v vlogi ministrice za finance. 

Preberite tudi: Vraničar Ermanova nova finančna ministrica

Komentarjev 9
  • Tupamaros 10:41 22.september 2016.

    Razni kulti,iluminati in podobna sranja niso nič v primerjavi s pripadnostjo socialistični internacionali. Za Jamrarja je bistveno to, da Bradavičarka nadaljuje delo njenih bivših šefov ( Križaniča, Čuferja in Mramorja), kot je zadolževanje v tujini. Logično, noben socializem ne deluje ...prikaži več brez visokih davkov in tujega denarja.

  • mrki 09:08 22.september 2016.

    a loči zasebno življenje od profesionalnega. Obenem so na ministrstvu časniku odgovorili, da drugih podrobnosti ne bodo komentirali. ------------------------------------------a zjutri možgane zamenja , ko gre v službo !??

  • tecumseh_1975 08:36 22.september 2016.

    in taki ljudje nam vodijo državo. Res sploh ni čudno da je vse tako v kurcu.