Magazin
81 ogledov

Miran Stanovnik: Polovico šova sem bil na protibolečinskih zdravilih

miran stanovnik POP-TV-2
Voditelj resničnostnega šova Survivor nam je razkril, ali bi se tudi sam prijavil v šov in zakaj je velik del snemanja potreboval protibolečinske tablete.

Za enkrat vas spremljamo na malih zaslonih, kjer ste se prelevili v voditelja resničnostnega šova Survivor. Kako pa je vaša občina Log-Dragomer, glede na to, da je župan bil nekaj časa odsoten?
Jaz sem se že takoj dogovoril, da grem v šov samo pod pogojem, da mi zagotovijo dobro internetno povezavo, tako da se res ni poznalo, da me ni bilo. Tam smo bili šest ur pred Slovenijo, tako da sem že prej odgovoril na vso pošto, ki me je čakala. Nobena pošta ni ostala brez odgovora in tudi sestanke sem skliceval od tam, čeprav jih je fizično vodil podžupan. Zadeva je bil organizirana na takšnem nivoju, da se ni poznalo, da me ni. S to razliko, da me ni bilo v fizični obliki seveda (smeh). Je bilo še bolje, kot če bi bil na bolniški. Slabše bi bilo, če bi me iz službe odpeljali v bolnišnico.

Torej ste živeli s snemalno ekipo in ne s tekmovalci?
Tako je, mi smo bili kakšno uro s čolnom stran od tekmovalcev v kolibah, kjer smo spali. Imeli smo višji standard kot tekmovalci, smo pa imeli 24-urni nadzor nad tekmovalci. Sam sem imel tudi radio, ker sem hotel ostati na tekočem z dogajanjem.

Kaj ste najbolj pogrešali na Filipinih?
Družino, seveda. Jaz sem doma pustil nosečo partnerko in še ne šestletnega sina. Vendar se za to ne bi odločil brez njihovega soglasja. Smo se pa slišali po Skypu, vendar to ni enako, da se razume.

Če bi naredili Survivor celebrity … Bi se vi, kot navdušenec nad adrenalinom, prijavili?
(smeh) Veste, kako je to … Če bom rekel nikakor ne, se bom zagotovo najedel zarečenega kruha. To bi moral preučiti, ampak na prvo žogo mislim, da se ne bi odločil za to.

Zaradi družine ali česa drugega?
Zaradi vseh stvari. Tudi služba mi tega ne dopušča. Vloga voditelja in tekmovalca je vseeno drugače. V vlogi tekmovalca ne bi imel stika s svojo občino, kar bi bilo težje.

Je morda kakšen odziv na vaš nastop v oddaji, odkar jo lahko gledamo na malih zaslonih?
Ja, je ja. Za enkrat so tisti, ki jim ni všeč, še tiho. Ogromno pozitivnih odzivov je. Jaz v to nisem vstopil, da bom igral frajerja v občini ali pri sosedih, ampak zato, da se nekaj kvalitetnega naredi. Marsikatera so bolj na stežaj odprta, če želimo naši občini nekaj dobrega. Marsikatera občina vlaga v svojo prepoznavnost, naš župan pa v svoj dopust (smeh).

No, ni bil ravno dopust …
Jaz sem to štel med dopust – tako v letnega kot v neplačanega. Ampak ja, čeprav sem delal, sem tam neizmerno užival in mi je to bil dopust.

Pa še primerjava – se vam zdi huje Dakar ali Survivor?
Po eni strani sta dve čisto različni temi, po drugi strani je pa avtomoto šport šport, kjer se stvari dogajajo pri zelo veliki hitrosti. Ampak tu si sam odgovoren za vse, pri Survivorju pa je marsikatera stvar nevarna – tako kače v vodi, kot tudi druge žuželke, narava kot taka.

Na Filipinih ste se pa tudi poškodovali, je res?
Ja , res je ja. Ko sem skočil iz čolna sem slabo precenil globino vode in sem zlomil oba meniskusa in hrustanec v kolenu.

Pa ste se zato morali vrniti nazaj v civilizacijo?
Ne ne. Tam so me oskrbeli in sem dobil dve blokadi in nisem čutil bolečin, vendar je to popustilo po treh dneh, tako da sem praktično polovico snemanja jemal protibolečinske tablete.

Predvidevam, da ste preživeli, kljub bolečinam?
(smeh) Sem, seveda in morda še bolj pristno, kot bi ga morda brez poškodbe.

Zdaj ste v redu?
Čakam na vrstni red za operacijo, ker je v slovenskem zdravstvu pač tako. Prijavil sem se in čakam, da mi bodo dali datum. Istočasno pa poskušam zadevo omiliti sam z fizioterapevtskimi vajami, plavanjem in podobno. Je pa vsekakor potrebna operacija.

 

 
Komentarjev 7
  • Lavdan 16:01 07.september 2016.

    Uboga občina in bedasti volivci. Tip je večni otrok in avanturist, ki se igra za državne denarje. Če bi se kaj cenil ne bi šel na Filipine preganjat neke odbiteže, da z nosovi rijejo po pesku.

  • primoz.g 19:23 06.september 2016.

    to pa niti slučajno ni res, Miran je zaposlen v vojski od mislm da leta 95 ali kasneje, prej je bil gostinec je imel en zelo znan lokal v LJ nekje malo pred vojno do nekje 93 leta, mislm da ...prikaži več je postal vojak ko je začel dirkat na paris dakar, pač športnike zaposlijo večinoma v policiji ali vojski, to je praksa posvsod tudi v italiji (alberto tomba recimo je karabinjer) Ga poznam osebno pač sem bil reden gost lokala :)

  • dragec 14:40 06.september 2016.

    a ni on župan??????