• Pet 15 do 21 °C
  • Sob 16 do 23 °C
  • Ned 16 do 23 °C
več na vreme.net

Strankarske zdrahe

8 komentarjev

Miro Cerar ne bo vztrajal pri odstopu Milana Brgleza

Po dveh tednih molka in kislih nasmeškov je premier in predsednik SMC Miro Cerar v sporočilu za javnost navedel, da ne vztraja pri pozivu Milana Brgleza k umiku iz mesta podpredsednika stranke SMC.

B. E. / Ljubljana

 

Po kislih obrazih sta v skupni izjavi sta Cerar in Brglez naznanila, da sta končala spor. (Foto: Saša Despot/Mediaspeed)

Dr. Brglez in dr. Cerar sta soglasna v tem, da je obema prioriteta država in interes državljanov ter, da dela, za katera so dobili zaupanje s strani volivk in volivcev so na prvem mestu njunega političnega delovanja. V tem trenutku so prioriteta začete reforme, ki morajo čim prej dati rezultate, in projekti Vlade, ki jo vodi Stranka modernega centra.

Stranka SMC v sporočilu za javnost po zgladitvi spora med Cerarjem in Brglezom
S pisnim sporočilom za javnost so s Stranke modernega centra (SMC) sporočili, da sta Miro Cerar in Milan Brglez po pogovoru zgladila zamere, ki so nastale, po tem ko je Brglez javno nasprotoval sprejetju novele o tujcih. Poleg prvega moža državnega zbora so proti omenjenemu zakonu, ki naj bi po mnenju strokovnjakov kršil človekove pravice in ustavo, glasovali še trije poslanci SMC. Zakonu o tujcih se sicer zelo verjetno obeta ustavna presoja.

Kot so zapisali v stranki, je podpredsednik Brglez predsedniku dal jasna zagotovila, da ni več razlogov za nezaupanje, ki se je pojavilo v zadnjem času. Predsednik Cerar pa naj bi se nato odločil, da še naprej deluje v dobro stranke in države ter da taro ne bo vztrajal na pozivu k umiku iz mesta podpredsednika stranke SMC.

A kot smo že pisali, naj bi omenjeni spor predstavljal veliko več kot le spor med najmočnejšima človekoma SMC. Analitiki so v minulih dneh poudarjali, da naj bi Cerar s tem manevrom skušal razbliniti mit o mencavem in neodločnem politiku.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (8)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima