Slovenija > Črna kronika
152 ogledov

Misica obsojena na tri leta in pol

Sodišče v Kopru Barbara Milavec
Odločitev sodišča: Nada Dolinar, ki je bila nekoč mis Kopra, kriva poneverbe.

Sodišče je Nado Dolinar obsodilo na tri leta in šest mesecev zaporne kazni ter na plačilo 180 tisoč evrov podjetju Hermatrade. Za senat so bili dokazi, da si je Dolinarjeva kot računovodkinja v omenjeni družbi pridobila za 865 tisoč evrov premoženjske koristi, dovolj trdni.

Zagovornik Dolinarjeve Boštjan Penko je že napovedal pritožbo na razsodbo.

Okrožna državna tožilka Vanja Chiara Bažec je sicer za kaznivi dejanji poneverbe in ponarejanja listin zahtevala enotno kazen štiri leta in osem mesecev zapora.

Dolinarjeva, ki je bila pri družbi Hermatrade zaposlena kot računovodkinja, naj bi si na svoj račun med letoma 2004 in 2008 nakazala 865 tisoč evrov in s prirejanjem listin to prikazala kot izplačila dobaviteljem. Dolinarjeva je sicer trdila, da je šlo za fiktivne transakcije in da je nakazan denar dvigovala z računov ter gotovino nato vračala lastnikoma podjetja Milivoju Čotarju in Egidiju Mohorčiču, sama pa naj bi dobila zgolj provizijo.

Olajševalne okoliščine

Sodnica Meri Mikac je ugotovila, da je očitano kaznivo dejanje ponarejanja listin inkludirano v kaznivo dejanje poneverbe in da torej ne gre za ločeni kaznivi dejanji, pri izreku kazni pa je upoštevala olajševalni okoliščini, da je Dolinarjeva mati treh mladoletnih otrok in da je od kaznivega dejanja preteklo že več časa.

Komentarjev 5
  • KOJAK 21:15 10.oktober 2012.

    Vidiš to tudi meni SMRDI. Da direktor ne opazi manjka 800.000 € - to je nemogoče. Po mojem je resnica nekje vmes, kradla je ona in direktor.

  • Slodrifter 20:37 10.oktober 2012.

    ne razumem. pokradla je 865 tisoč evrov, vrnila bo 180 tisoč ... se pravi zaslužila je 685 tisoč evrov ... in za to gre 3 leta in pol v zapor??? Mene zanima sledeče in sicer, ali je možno, da dajo ...prikaži več tudi mene v zapor za tri leta in pol, ob tem pa mesečno zaslužim 16 tisoč evrov, ko pridem čez tri leta in pol ven, pa imam na računu dobrih 680 tisoč evrov. Država Slovenija, ali je to možno ali ne??? Jebemti

  • amirnoe 20:03 10.oktober 2012.

    Firma Hermatrade ima sigurno več tisoč zaposlenih in miljarde evrov dobička na leto, da ni nihče opazil manjka 1 miljončka!!!!Vseeno meni to smrdi po gnilem!!!