Slovenija
179 ogledov

"Bila sva zares naivna"

Hermatrade, Mohorič, Čotar Suzana Kos
Peti poskus. Sojenje računovodkinji, ki naj bi speljala skoraj milijon evrov.

Leta 1978 rojena Nada Dolinar, med drugim nekdanja miss Kopra, je včeraj le sedla na zatožno klop koprskega okrožnega sodišča. Obtožena je, da je svojemu nekdanjemu delodajalcu speljala blizu milijon evrov.

Nekatera že zastarala

Dolinarjeva je podjetje Hermatrade, ki je zdaj v likvidaciji, ukvarjalo pa se je s prodajo gradbenega materiala, po obtožnici tožilstva od leta 2004 do leta 2008 s ponarejanjem dokumentov oškodovala za nekaj čez 866 tisoč evrov.

Znesek se sicer razlikuje od izračuna lastnikov družbe; del kaznivih dejanj je namreč že zastaral. Dolinarjeva ima tri mladoletne otroke, v drugo pa naj bi bila poročena z enim od kranjskih kriminalistov. Za očitana dejanja ji grozi do osem let zapora.

Odkrila po naključju

Goljufijo so v podjetju po naključju odkrili leta 2008 med njenim dopustom. Dolinarjeva je včeraj na sodišču povedala, da očitanih dejanj ni storila. "V celoti zavračam obtožbe, moja delovna pogodba pa dokazuje, da sem bila le knjigovodkinja, računovodstva nisem vodila," je poudarila.

Prisilila v podpis

Lastnika naj bi ji pravzaprav naročila, naj iz podjetja prenakazuje denar na svoj račun, gotovino pa so si po njenih besedah nato razdelili, pri čemer naj bi sama dobila od pet do 15 odstotkov. "Nemogoče je, da vodstvo podjetja ne bi vedelo za takšne odlive denarja. Ko sem zanosila, pa sta me prisilila, da sem podpisala izjavo, da sem delala narobe, saj sta si s tem hotela zagotoviti, da jima ne bom delala težav," je na sodišču med drugim povedala Dolinarjeva, ki se je v preiskavi sicer zagovarjala z molkom.

Komentarjev 6
  • primorka 22:22 27.september 2014.

    Mislim, da sta jo onadva, prava merjasca, napeljala na kazniva dejanja. Upam, da imata na duši njene otroke, ki so ostali brez mame. Mlada punca ni bila vešča vseh lumparij brez njihove pomoči !!!

  • primorka 22:15 27.september 2014.

    Tudi sodišča so velikokrat nepoštena. Odločajo namreč po navodilih svojih nadrejenih !!! Preverjeno !!!

  • privat 04:34 23.april 2012.

    pač ste sakerji...kaj mamo mi zdaj stem?? vemo da oblast ne opravlja svojega dela!!