Svet
18 ogledov

Moška nista želela odstopiti sedeža invalidki

vlak sedež Profimedias
Cat Lee je več kot uro stala, ker se moška nista želela umakniti, čeprav jima je povedala, da je invalidka.

"Spoznajte ta dva gospoda. Očarljiva dečka sta zasedla sedeža, ki sva ju z Rach rezervirali. Kot invalidna potnica sem pojasnila, zakaj potrebujem sedež, ki sem ga rezervirala. Nista se premaknila. Prepričana sem, da bi bili njuni ženi in materi ponosni na njiju," je ob objavi na družbenih omrežjih zapisala Cat Lee

Zaradi njene bolezni trpi kronične bolečine in težko dlje časa stoji, zato si je za triurno pot rezervirala točno določen sedež. Bolečine si namreč lajša tudi s pomočjo posebne grelne blazine, zaradi česar mora sedeti na sedežu, kjer je mogoče blazino priklopiti v elektriko.

Osebje na vlaku naj ne bi moglo na sedeža namestiti znakov, da sta rezervirana. Prav s tem svoje vedenje opravičuje eden od omenjenih moških. Po njegovih besedah sedeži niso bili označeni, poleg tega pa naj bi bilo prek zvočnika javljeno, da rezervacije ne veljajo več. Ženska naj jima tudi ne bi povedala za svoje težave. Leejeva se je po eni uri vožnje le usedla, ko so drugje na vlaku naredili prostor zanjo. 

Njena prijateljica Kath Sansom je dejala, da je Leejeva z objavo želela  opozoriti na dejstvo, da ljudje počnejo, kar se jim zljubi in se ne ozirajo na druge. "Upam, da bodo ljudje dojeli sporočili, da se to ne dela."

Oglasil se je tudi oče enega od moških, ki vztraja, da njegov sin ni tak. "Poznam svojega sina in vem, da bi odstopil sedež starejšim ali komur koli, ki bi sedež potreboval. Dejal mi je, da je celo pot sedela in da so bile rezervacije preklicane na vlaku," njegove besede povzema MailOnline. Tiskovna predstavnica Virgin East Coast omenjenega dogodka ni želela komentirati, dejala pa je, da se vedno trudijo storiti vse, da upoštevajo želje svojih strank. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • wizeman 07:39 26.september 2016.

    Že kar okrog 30 let nazaj, sem se z avtobusom peljal iz Nove Gorice do Ljubljane. Vožnja je trajala okrog 2,5h, ker smo stali v vsaki vasici. Vso pot sem pstal na eni nogi, opirajoč se na berglje, ker sem ...prikaži več bil dva dni nazaj operiran zaradi zlomljenega gležnja in noge nisem smel niti položiti na tla, kaj šele obremenjevati. Zraven mene pa sta sedeli dve nuni v 40-ih letih in vso pot pobožno (sede) premolili, tako da me seveda v svoji želji po všečnosti Bogu nista opazili. Toliko o današnjih nevzgojenih smrkavcih (kar seveda drži kot pribito).

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:11 22.september 2016.

    To je rezultat nesposobnih staršev k ne razumejo kako se vzgaja. Večina jih zna sam kričat al pa jih crklat do onemoglosti. Neke zdrave sredine pa ni. No pa sej niso vsi starši slabi; sam včasih taki smrkavci niso pršli v medije.

  • maresem 20:51 22.september 2016.

    To je pa rezultat novodobne vzgoje - nevzgojena smrkad, naduta in egoistična in takih je vse več tudi pri nas. To se bo še kako obžalovalo.