Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Moški okužen z virusom HIV spolno napadel mladoletnika

decek Shutterstock
Ljubljanski kriminalisti so med hišno preiskavo zaradi suma spolnega napada naleteli na zdravniški izvid, ki dokazuje, da je napadalec okužen s Hivom.

Kriminalisti so pretekli teden pri 38-letnem Mariborčanu izvedli hišno preiskavo, ker ga sumijo, da je spolno napadel dečka, mlajšega 15 let, poroča Večer. Napad naj bi se zgodil na območju Ljubljane, zato ga preiskujejo ljubljanski kriminalisti. Ti naj bi med preiskavo našli zdravniško potrdilo, da je moški HIV pozitiven.

Kot poroča Večer, kriminalisti moškega niso pridržali. Razlog naj bi bil v tem, da se je napad zgodil v preteklosti in je takrat 14-letni deček zdaj že dopolnil 15 let, kar je meja, ko spolni odnos, če oba nanj privolita, ni kaznivo dejanje, poroča Večer.

Ključni del preiskave je informacija, kdaj je 38-letnik izvedel, da je okužen z virusom HIV. Če je vedel še pred domnevnim napadom na mladoletnika, bo poleg spolnega napada osumljen kaznivega dejanja prenašanja nalezljive bolezni.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Mrcina 13:28 30.april 2015.

    Takim bi morali odrezati tisto, kar jim je med nogami zraslo !

  • Jagijagi1 12:58 29.april 2015.

    7,62

  • markus 16:14 28.april 2015.

    Skippy, vem. Do 15. leta je pri nas obravnavano kot kaznivo dejanje, četudi mladoletna oseba privoli v odnos. Hočem reči, da gre tukaj v vsakem primeru za spolni napad, ker fant ni privolil v odnos, pa četudi bi bil starejši ...prikaži več - polnoleten. A razumeš?