Slovenija
29 ogledov

Motazed odstopil zaradi prenizke plače

NLB Boštjan Tacol
Nima Motazed, član uprave NLB, je danes odstopil iz - kot je navedel - osebnih razlogov. Meni, da je mesto premalo plačano.

Motazed je funkcijo člana uprave NLB nastopil februarja 2013, ko se je pridružil novi sestavi uprave največje banke v državi pod vodstvom Janka Medje. V desetih mesecih je zaslužil skoraj 160 tisoč bruto oziroma natanko 74.270,65 neto prejemkov, skupaj s povračilom stroškov.

"Glavni razlog, da sem se odločil za ta korak, je predvsem družinske narave in je povezan z velikimi obremenitvami, ki so puščale posledice na mojem družinskem življenju," je v izjavi zapisal Motazed. Odgovornost člana uprave in z njo povezane velike delovne obremenitve je po njegovi oceni v velikem nesorazmerju z nagrajevanjem zanje. "To v primeru uprav bank v državni lasti v Sloveniji ne temelji na mednarodnih standardih ter ne ustreza tržnim pogojem," je opozoril.

Motazed bo svoje dolžnosti predal predsedniku uprave Medji do konca odpovednega roka, to je v naslednjih 90 dneh.

Statut NLB določa, da se vsak član uprave lahko predčasno odpove svojemu mandatu, pri čemer mora pisno odpoved poslati predsedniku nadzornega sveta banke. Odpovedni rok je tri mesece, lahko pa je tudi krajši, če s tem soglaša nadzorni svet banke. Ali bodo v banki iskali novega člana uprave, še niso odgovorili.

Komentarjev 10
  • Mr.Bean 10:08 25.september 2014.

    ...in verjetno bo še zahteval odpravnino...

  • maresem 22:21 24.september 2014.

    žal se moram strinjat... a kaj ko ga mi slo. nimamo

  • Senior 17:48 24.september 2014.

    Dovolj bi bilo pol otoka za naše lopove!