Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Motorist trka ni preživel

prometna nesreča motorist križišče trčenje policisti Žurnal24 main
V naselju Krašči v občini Cankova je popoldan zaradi izsiljevanja prednosti prišlo do hude prometne nesreče, v kateri je umrl 27-letni motorist.

Kot so pojasnili na PU Murska Sobota, je do nesreče na regionalni cesti med Domajinci in Krašči prišlo nekaj minut po 14. uri.

Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da se je pokojni motorist z motornim kolesom kawasaki ninja peljal iz Cankove proti naselju Krašči.

Na ravnem delu ceste izven Domajinec mu je nasproti pripeljal  59-letni voznik osebnega avtomobila renault megane, ki je  zavijal  levo na kolovozno pot, pri tem pa je odvzel prednost motoristu.

Da bi motorist preprečil trčenje, je začel zavirati, vendar je kljub temu čelno trčil v avtomobil. Po trčenju je motorista in motor odbilo na njivo ob cesti, kjer je motorist padel. Zaradi hudih telesnih poškodb je na kraju umrl

Ogleda kraja sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in državni tožilec. Pri pokojnem motoristu je bila odrejena sodna obdukcija.

Vozite pozorno in strpno

To je letošnja druga žrtev med motoristi. Zaradi toplega vremena je tudi danes na cesti veliko motoristov, tako vozniki motornih koles kot avtomobilisti pa morajo biti v tem času po zimski odstotnosti motorjev posebej pozorni drug na drugega.

V iztekajočem podaljšanem vikendu je bilo sicer nesreč z motorji kar nekaj. V petek sta motoristki na cesti Ljubljana-Kočevje izsilili prednost avtomobilu in končali v bolnišnici, včeraj pa se je v kraju Soteska pri Koroški Beli v trčenju huje poškodoval 46-letni motorist.

Komentarjev 6
  • Method 09:56 30.april 2012.

    150hmh je okoli 45m na sekundo!!! lahko pogledas levo ter desno 10x pa nebos nic videl povprecno krizisce v Slo je dolgo 75m v vsako stran ravnine a ko zapeljes kar naenkrat trk se enkrat 150kmh je 45m na sekundo ...prikaži večo ter 80% motoristov ko vidi ravnino ga pritisne pa ni vazno ce je krizisce.

  • jory 23:47 29.april 2012.

    Pred 17timi leti mi je pijanec ubil brata, ta pijanec je iz Kupšinec pri veščici, ni bil nikoli kaznovan saj ga je sodišče oprostilo. Negdanji tožilec v Murski Soboti, sedaj sodnik je tistega časa morilca oprostil.Moj brat, takrat star ...prikaži več komaj 21 let ki je imel še celo živjenje pred sabo ga sedaj ni več.Upam, da bo krivca Igorja nekoč življenje kaznovalo.

  • BenX 21:10 29.april 2012.

    zanimivo, da prednost odvzame zmeraj oseba stara okoli 60 let. letos je to bilo v dveh tretjinah primerov. dalje ne bom komentiral, naj si vsak sam misli kolokor je pač sposoben razmišljat. sožalje svojcem.