Šport > Nogomet
38 ogledov

Mou: Dolgčas? Na 10 tekmah me še niso premagali!

Mourinho Sagna Arteta Hazard Arsenal Chelsea Premier League EPA
José Mourinho se je v svojem slogu odzval na zbadanje navijačev Arsenala, ki so pred koncem ponedeljkove tekme peli o "dolgočasnem Chelseaju".

"Strinjam se, z Arsenalom sem igral desetkrat in nikoli izgubil, kaj drugega bi mi še lahko rekli?" je po deževni bitki na stadionu Emirates, kjer je znova ostal nepremagan proti Arsenalovemu strategu Arsènu Wengerju, dejal José Mourinho.

"Kaj pa bi lahko rekli? 'Smešni, smešni José?' Desetkrat in niti enkrat niso zmagali," je v svojih petih minutah užival Portugalec. "Menim, da bi morali biti Arsenalovi navijači preprosto veseli, Arsenalu gre zelo dobro, so v Ligi prvakov in imajo vse razloge, da verjamejo v boj za naslov."

Wenger: "Oni zadovoljni s točko, mi ne"

Navijači topničarjev niso dobro sprejeli remija brez golov, ki jim je onemogočil ponoven skok na vrh Premier League, kjer je z boljšo razliko v golih ostal Liverpool. Wenger, tudi v desetem poskusu ni premagal kakšnega Mourinhovega moštva, je po tekmi bentil nad nedosojeno enajstmetrovko po prekršku Williana nad Theom Walcottom.

"Menim, da je bila enajstmetrovka nad Walcottom, stoodstotno," je bil prepričan Wenger. "Po tem smo igrali z izjemno osredotočenostjo in zbranostjo, ampak v drugem polčasu nam ni uspelo zabiti gola, ki bi si ga zaslužili. Oni so se dobro branili, mi nismo našli naših 'poskočnih' trenutkov. Oni so bili zadovoljni s točko, mi pa ne."

Nekaj teže v glavah

Arsenal je po izjemnem začetku sezone zdaj osvojil le dve točki od zadnjih devetih možnih, po mnenju francoskega stratega pa so bile na ponedeljkovi tekmi še vidne rane visokega poraza pri Manchester Cityju (3:6).

"Štiri tekme brez zmage ne pomagajo samozavesti. Bili smo malce napeti na začetku tekme, ampak v drugem polčasu smo prevzeli nadzor. Poraza z Napolijem in Cityjem sta pustila nekaj teže v naših glavah, ampak moramo biti dovolj močni, da se s tem spopademo," je še pristavil Wenger. 

Mou: "Arsenal je imel eno veliko in nič polpriložnosti"

Razen voleja Franka Lamparda, ki je stresel prečko topničarjev, ter dveh poskusov Olivierja Girouda, ki je v drugem polčasu z neposredne bližine zadel Petra Čecha, je bilo na namočeni zelenici videti malo dobrega nogometa. Mourinho je ekipo, ki je v zadnjih kolih dobila številne poceni gole, več kot očitno postavil za "ničlo". Igralca navdiha Oscar in Juan Mata sta začela na klopi in Portugalec je zatrdil, da mu je kroženje žoge londonskih sosedov povsem godilo.

"Arsenal je igral (Mikel) Arteta do (Bacaryja) Sagnaja, od Sagnaja do Artete, Arteta do (Kierana) Gibbsa, Gibbs od Artete, moji igralci pa so bili le kompaktni in niso imeli nikakršnih težav," se je pohvalil Mourinho. "Občinstvo je bilo frustrirano, ker so pričakovali gole, priložnosti in obrambe, dogajalo pa se ni nič. Imeli smo eno veliko in mnogo polpriložnosti, oni so imeli eno veliko in nič polpriložnosti. Taktično smo odigrali zelo dobro."

Radi jokajo

Po hitrem postopku je nekdanji trener Porta, Interja in madridskega Reala tudi zavrnil Arsenalove proteste ob grobem startu Johna Obija Mikela na Mikelu Arteti, ob katerem sodnik Mike Dean ni dosodil niti prekrška.

"Radi jokajo," je bil oster Mourinho. "To je angleški nogomet. Bil je čvrst start, agresiven, ampak nogomet je za moške ali ženske s fantastičnim odnosom. Res je, so drugi športi brez kontakta. Spoštujem jih, toda nogomet je igra kontakta. Angleški nogomet – zima, voda na igrišču, drseči štarti pri hitrosti, toda bodite ponosni. Menim, da je sodnik opravil dobro delo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.