Šport > Nogomet
19 ogledov

Mou: Pretvarjal sem se, da ga ne slišim

Mourinho Paris Saint-Germain PSG Chelsea Liga prvakov četrtfinale EPA
Trener Chelseaja José Mourinho je pred prvo četrtfinalno tekmo Lige prvakov s PSG obujal spomine na čas, ko je v Interju sodeloval s prvim zvezdnikom francoskega prvoligaša Zlatanom Ibrahimovićem.

Chelsea se bo v četrtfinalu Lige prvakov pomeril s Paris Saint-Germainom, kjer prednjači najboljši strelec francoske nogometne lige Zlatan Ibrahimović. Švedski napadalec bo na Parku princev glavno orožje Parižanov, česar se zaveda tudi njegov nekdanji trener José Mourinho.

Ibrahimović je leta 2009 pred odhodom v Barcelono z Interjem osvojil naslov italijanskega prvaka, Mourinho pa je razkril, kako je na zadnji ligaški tekmi sezone obvladal jezo enega najboljših napadalcev na svetu.

''Bila je zadnja tekma sezone in Inter si je že zagotovil naslov prvaka,'' je o srečanju z Atalanto, ki ga je Inter dobil s 4:3, povedal Mourinho. ''Igrali smo doma proti Atalanti, ki bi jo morali zlahka premagati, in Ibra si je na vsak način želel sezono zaključiti kot najboljši strelec Serie A. Poskušal je doseči gol ali dva, a zadeti so poskušali tudi vsi ostali napadalci. Zelo se je razjezil - menil je, da bi mu morali pomagati. Prav je imel, ekipa je bila sebična in ni igrala zanj. Postali smo prvaki in če napadalec poskuša osvojiti zlato žogo, mu je treba pomagati, vendar je ekipa na to pozabila. Uživali so v igri in nihče ni igral zanj,'' je razkril portugalski strateg.

Moujeva zvijača uspela

Ibrahimović se je med strelce vpisal v 12. minuti in se s 24 zadetki izenačil z Marcom Di Vaiem in Diegom Militom. ''Zelo je bil razburjen. Vpil je: 'Prvaki smo. Veliko sem pripomogel k temu, sedaj pa mi nihče ne pomaga. Hočem vem takoj zdaj. Hočem ven!' Pretvarjal sem se, da ga ne razumem. Rekel sem: 'Kaj? Kaj? Si žejen?' in mu vrgel plastenko. Nekaj minut kasneje je dosegel čudovit gol. Zmagali smo tekmo in postal je najboljši strelec v ligi - mislim, da je dosegel 25 golov,'' je povedal Mourinho.

Inter je naslednjo sezono v polfinalu Lige prvakov izločil Barcelono, Mourinho pa je vesel, da se z Ibro na srečujeta pogosto. ''Zelo je poseben. On je eden najboljših napadalcev na svetu. Vesel sem, da nam ni potrebno ves čas igrati proti njemu. Ne bojim se njega ali njegovih sposobnosti, vendar ga spoštujem in zavedam sem, česa je sposoben,'' je zaključil Portugalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.