Šport > Nogomet
17 ogledov

Mou v Maleziji spet o Rooneyju: "Resne težave"

Mourinho selektor Rajagobal Chelsea Kuala Lumpur Malezija turneja po Aziji EPA
Brez da bi ga direktno nagovoril, je José Mourinho poslal novo sporočilo v smeri Wayna Rooneyja, ki si ga na vsak način skuša zvabiti iz Manchester Uniteda v Chelsea.

Mojster demagogije José Mourinho je novinarske mikrofone spet uporabil v svoj prid, potem ko je (ne)posredno znova nagovoril Wayna Rooneyja, da naj vendarle razmisli o svojem statusu pri Manchester Unitedu, ki bi lahko po njegovem menju ogrozilo tudi njegovo mesto v reprezentanci.

Novi trener Chelseaja se je dan po tem, ko je londonski klub tudi uradno priznal, da so za Rooneyja v Manchester poslali ponudbo, navezal na nedavne izjave Davida Moyesa, ki je svojemu varovancu prek medijev malce nespretno namignil, da bi lahko v novi sezoni predstavljal zgolj menjavo Robinu van Persieju.

Težave, resne težave

Celotna izjava škotskega stratega sicer ni bila tako neposredna, govoril je tudi o tem, da lahko njegov nekdanji varovanec iz Evertona v konici napada igra sam, a so mediji skupaj z Mourinhom in Rooneyjevimi svetovalci, ki ga želijo spraviti z Old Trafforda, hitro pograbili Moyesov trenutek nezbranosti.

"Vsak igralec, ki si želi iti na svetovno prvenstvo, je v težavah, resnih težavah, če je pri klubu zgolj menjava," je Mourinho dejal ob prihodu modre ekspedicije v malezijski Kuala Lumpur, kjer jih čez vikend čaka nova prijateljska tekma, Portugalčeva druga po povratku v londonski klub.

"Ni možnosti" za odhod Luiza in Mate

"To je ključno leto pred svetovnim prvenstvom, veliko selektorjev pa skrbi, ker si želijo, da bi njihovi reprezentanti redno igrali za svoja moštva," je še dodal Mourinho.

Mata Oscar Ba Luiz Chelsea Everton Premier League Anglija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Medtem, ko odkrito lovi Rooneyja, je Mourinho še enkrat zatrdil, da "ni možnosti", da bi klub zapustila Juan Mata ali David Luiz, ki sta se omenjala kot del ponudbe za prihod angleškega napadalca. Razložil je tudi svoje besede s prve novinarske konference v Londonu, ko je dejal, da klub potrebuje stabilnost, in da si želi v angleški metropoli ostati še mnogo let.

Vedno se je želel vrniti

"Če je lahko Chelsea postal zares poseben klub zame, potem je to zato, ker lahko Chelsea postane poseben klub za vse," je povedal Portugalec. "Klub sem zapustil leta 2007. Šel sem v dve fantastični nogometni državi kot sta Italija in Španija, šel sem v dva fantastična nogometna kluba kot sta Inter in Real Madrid, vedno pa sem si želel vrniti."

Mourinho se je nato povsem razgovoril o tem, zakaj je njegov prvi klub po odhodu iz Porta, kjer je osvojil Ligo prvakov, tako zelo poseben. Navijači so tudi po njegovem odhodu leta 2007 na Stamford Bridgeu še vedno izobešali transparente z njegovimi podobami in peli pesmi z njim v glavni vlogi, kar se ga je še posebej dotaknilo.

Boljšega občutka od tega ni

"Ta klub je tako poseben, da sem se zdaj vrnil in upam, da bom ostal še dolgo časa. To je vse, kar lahko rečem vsakemu drugemu profesionalcu na svetu. To je moja lastna izkušnja. Vrnil sem se in tako zelo sem srečem, da sem nazaj. Najpomembnejša stvar v nogometu, za igralce ali trenerje, je strast, veselje in občutja, ki jih imaš do kluba. Vsi smo profesionalci, ampak ob istem času smo zaljubljeni v naše službe," je še povedal Portugalec.

"Če lahko izpolniš svojo nalogo, svojo službo − kot igralec ali trener −, ne le zato, ker si za to plačan, ker je to tvoja služba, tvoje delo, ampak ker ga lahko opravljaš z veseljem, strastjo in občutki, je to najpomembneje. Najpomembnejša stvar zame je globok občutek, da sem pri res posebnem nogometnem klubu. Ni veliko takšnih klubov, kjer se te ljudje spomnijo in pojejo tvoje ime, ne le na Stamford Bridgeu, ampak povsod po svetu. Boljšega občutka od tega ni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.