Šport > Nogomet
18 ogledov

Moyes namesto zvezd po mladega talenta Dinama

Stadion Hitrec-Kacijan Zagreb Memorialni turnir Mladen Ramljak GNK DinamoHNK Haj Slavko Midzor/PIXSELL
Mladi zvezdnik zagrebškega Dinama Robert Murić je po poročanju tabloida Daily Mail blizu prestopa v Manchester United.

Kot trdijo angleški kolegi, naj bi David Moyes kljub podpovprečnem začetku sezone pri Manchester Unitedu že razmišljal o prihodnosti in 17-letnega hrvaškega napadalca Roberta Murića speljal zagrebškemu Dinamu za vsega 362.000 evrov, čeprav njegovo vrednost ocenjujejo pri 7,2 milijona.

Murića, ki je navduševal v vrstah hrvaške reprezentance do 17 let, je Dinamo neuspešno "skrival" pred očmi velikanov, zdaj pa so se začela tudi prerekanja o tem, če je talentirani napadalec kdaj podpisal profesionalno pogodbo. Spremljala naj bi ga tudi Chelsea in Barcelona.

"Hajduk? Ne, hvala!"

Nogometašev oče Branko je za hrvaške medije že potrdil, da bi lahko Murić mlajši že januarja zapustil Dinamo, potem ko je vse bolj nezadovoljen nad odnosom kluba. Govorilo se je celo o prestopu k večnim rivalom Hajduku.

"Hajduk? Ne, hvala," je odvrnil Murićev oče. Moyes, ki ga navijači pozivajo, da januarja kupi kakšno veliko ime, se sicer resno zanima tudi za svojega nekdanjega varovanca pri Evertonu, novopečenega angleškega reprezentanta Rossa Barkleyja.

Škotski trener trenutno šele sedme ekipe angleške Premier League je pri prejšnjem klubu uspešno sodeloval s še enim Hrvatom Nikico Jelavićem, med poletjem pa je neuspešno stegoval lovke po zadrskem zvezdniku madridskega Reala Luki Modriću.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.