Šport > Nogomet
8 ogledov

Moyes rohnel po tekmi: Webb sodil škandalozno!

Moyes Manchester United Tottenham Hotspur Premier League Anglija liga prvenstvo EPA
Sodnik Howard Webb je razjaril trenerja Manchester Uniteda Davida Moyesa, ki je lahko na Old Traffordu spet le nemočno spremljal, kako so njegovi rdeči vragi klonili proti Tottenhamu.

Še posebej se je na tapeti Davida Moyesa znašla odločitev Howarda Webba iz 87. minute, ko je Tottenhamov vratar Hugo Lloris nenadzorovano startal na rezervista Ashleyja Younga in ga resda že v padcu udaril z visoko dvignjeno nogo. Celo trener gostov Tim Sherwood je ob četrtem Unitedovem domačem porazu priznal, da je šlo za najtrožjo kazen.

"To je bilo škandalozno," je bentil Moyes. "Če udariš igralca kjerkoli drugje na igrišču z visoko dvignjeno nogo, bi bila to izključitev in rdeči karton. Vratar pride ven, Ashley Young pride do žoge pred njim in on ga udari. To je neverjetna odločitev, ki ni šla v našo prid, v bistvu je verjetno ena od najslabših, kar sem jih kdajkoli videl. Lahko vam rečem le, da je šlo za čisto enajstmetrovko. Če tega ne dosodijo, potem menim, da do konca sezone v Premier League ne bomo dobili niti ene več. Vratar je stekel ven po žogo. Ashley je dobil žogo pred njim ... Kako bi lahko iskal enajstmetrovko? Vratar je šel 'skozi' njega. To je bilo brezglavo, zamudil je in še v kazenskem prostoru."

"Grozna odločitev"

Strelec gola  za 1:2 Danny Welbeck je že prej ostal brez še ene morebitne najstrožje kazni, ko je padel pod startom Vlada Chirichesa, mlademu Adnanu Januzaju pa je Webb na robu kazenskega prostora v zadnjih minutah pokazal še rumeni karton za simuliranje.

"Tisto nad Welbeckom bi prav tako lahko bila enajstmetrovka ... Ste videli tisto odločitev (nad Januzajem, op. a.)? Adnana je odrinil, fant (Danny Rose, op. a.) ga je poskušal odriniti z žoge ... To je bila grozna odločitev," je svoj kritični pohod nadaljeval Moyes, ki je sicer priznal, da so tudi njegovi varovanci storili "majhne napake" ob že šestem ligaškem porazu sezone.

Lennon Rooney Manchester United Tottenham Hotspur Premier League Anglija liga pr | Avtor: EPA EPA
"V protinapadu so nam zabili par golov in storili smo nekaj majhnih napak, toda menim, da je ekipa danes igrala zelo dobro. Vse, kar lahko storiš, je, da igraš dobro in nato upaš, da boš izkoristil svoje priložnosti, ko se ti ponudijo, in da ne boš delal majhnih napak. Niti slučajno si nismo zaslužili zaostanka."

Rooney tvegal kljub poškodbi

United je bil vseeno v zaostanku, in to precej visokem, ko sta za 2:0 v 66 minutah igre zadela Emmanuel Adebayor in nato še Christian Eriksen, nato pa je Welbeck takoj po golu Danca, ki je bil med strelci že pri lanskem gostovanju Ajaxa na Old Traffordu, takoj v naslednjem napadu znižal in začel silovit nalet rdečih vragov.

"V bistvu sem mislil, da nam bo, ko smo zabili gol, uspelo zmagati, kaj šele remizirati. Glede na to, koliko priložnosti smo imeli, bi to res morali storiti," je še povedal Moyes, čigar ekipa zdaj na sedmem mestu za 11 točk zaostaja za vodilnim Arsenalom, verjetno pa bo v naslednjih dneh tudi brez prvega strelca Wayna Rooneyja, ki je kljub poškodbi proti Spursom odigral celo tekmo.

"Načrt je bil, da bi Wayne igral 90 minut, ampak ima manjšo poškodbo prepone. Dlje ko je potekala tekma, več napadalcev smo poskušali poslati na zelenico, da bi našli nove načine za doseganje zadetkov. Če bi Rooneyja lahko odpočil, bi ga, ampak tekme si sledijo ena za drugo. Izpustil je že eno tekmo zaradi prepone in lahko bi izpustil tudi nekaj naslednjih," je še dodal škotski trener, ki ni razkril, če se bo moštvu kmalu priključil junak lanske sezone Nizozemec Robin van Persie, ki je po treh tednih premora zaradi načetega kolena šele začel lažje treninge.

Adebayor eden najboljših v ligi

Na drugi strani je bil Adebayor "skorajda neustavljiv", je po tekmi zatrdil novi stalni trener Tottenhama Sherwood, ki je že pozabljenega Afričana vrnil v pogon in za nagrado dobil nov zadetek, že tretjega na zadnjih štirih ligaških tekmah, po katerih je Tottenham znova prehitel United na lestvici.

"Vemo, da je vrhunski napadalec in eden najboljših v ligi, ko pa igra tako, kot igra v tem trenutku, je skorajda neustavljiv," je o strelcu edinega gola v prvem polčasu povedal nekdanji član ekipe iz severnega Londona. "Mislim, da bo tako tudi nadaljeval. Moram razmišljati pozitivno in ni razlogov, da ne bi nadaljeval tako. Je vrhunski napadalec in zelo pomemben za nas."

Celo telo v ledenih obkladkih

Napadalec Toga je že večkrat podobno navdušil pri prejšnjih klubih Arsenalu, Manchester Cityju in Real Madridu, toda nato zaradi domnevnega pomanjkanja motivacije hitro utonil v pozabo.

"Zdi se, da je zadovoljen sam s seboj in želi igrati vsako minuto, razen takrat, ko mora z igrišča na nosilih, kar je smola," je o prisilnem odhodu Adebayorja z zelenice kmalu po drugem golu Eriksena dejal Sherwood. Njegova sprememba igralnega sistema z dvema napadalcema pomaga tako Adebayorju kot novemu članu ekipe Robertu Soldadu, ki ima še naprej težave z zabijanjem golov iz igre:

"Adebayor ima led po celem telesu in ne vemo, kaj ga bolj boli, zato bomo morali jutri oceniti situacijo. Ne vemo, za kaj gre, tudi on pa ni prepričan, kaj ga najbolj boli. Navdušen sem nad tem, kako hitro se je vklopil, ker ni imel ravno najboljše predsezone. Zato vedno obstaja nevarnost, da se boš na koncu 'sesul', zato upam, da ni huje poškodovan."

Pripravljeni na derbi

Sherwooda zdaj čaka obračun z moštvom, za katerega je navijal kot mladenič, najhujšim tekmecem Tottenhama in najbližjim sosedom Arsenalom, ki bo Spurse gostil na sobotni tekmi pokala FA.

"Mislim, da imamo dobre igralce in mislim, da lahko učinkujemo na vsako ekipo, proti kateri igramo, če le igramo na pravi način, pa če je to proti Unitedu, Liverpoolu, komur koli ... Ali Arsenalu. Menim, da se našim igralcem ponudijo priložnosti, če igramo dobro, menim, da smo danes na trenutke to tudi storili. Seznam poškodovanih je dolg in ti fantje bodo morali v tem napornem obdobju poskusiti odigrati dobro tekmo. Imamo širok kader, kar ste videli danes pa so vsi igralci, ki so nam na voljo, razen če bi privlekel še nekaj mladih fantov, tudi danes smo jih imeli nekaj ... Zato vse čestitke fantom, ki so se res izkazali in pokazali velik karakter v tem obdobju."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.