Slovenija
26 ogledov

Mura lahko spet poplavlja

Spust po reki Muri. Srbebl 2012
Danes popoldne lahko spet poplavlja Mura. Pretok se bo zmanjšal v noči na četrtek.

Včeraj popoldne je Sloveniji spet ponagajalo vreme. Pojavljale so se močnejše plohe z nevihtami, v Ljubljani in Prekmurju pa je preglavice povzročal veter.

Preden pa se bo vreme umirilo in bodo temperature bolj podobne poletnim, pa bo nekaj nevšečnosti povzročila reka Mura. Po podatkih oddelka za hidrološko prognozo Agencije RS za okolje (Arso) počasi narašča.

Že danes popoldne ob 13. uri je bil pretok reke Mure v Gornji Radgoni 620 m3/s in bo v prihodnjih urah presegel opozorilno vrednost 635 m3/s. Največji pričakovani pretok v Gornji Radgoni tekom današnjega dne pa naj ne bi presegel 700 m3/s. Zaradi povečanega pretoka naj bi prišlo do manjših razlivanj znotraj poplavnih nasipov.

V noči na četrtek umiritev

Pretok reke Mure se bo začel zmanjševati v noči na četrtek, v zgornjem toku Mure v Sloveniji in v četrtek čez dan v spodnjem toku ob meji s Hrvaško, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.

Zaradi že predhodnega poplavljanja reke Mure je že več dni zaprt mejni prehod s Hrvaško na Hotizi in bo zaprt predvidoma še nekaj časa, je STA pojasnil direktor Policijske uprave Murska Sobota Drago Ribaš. Povedal je tudi, da za zdaj nimajo informacij o neprevoznosti katere od drugih cest v Pomurju, ki bi bila posledica poplavljanja reke Mure.

Prihaja lepo vreme

Po podatkih Arsa bo jutri delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo posamezne plohe ali nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju 20, najvišje dnevne od 25 do 29, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

Še topleje bo v petek in soboto. V soboto bo zapihal jugozahodni veter, proti večeru v gorskem svetu zahodne Slovenije ni izključena kakšna nevihta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.