Šport
35 ogledov

Gajser z zmago pozabil na prvi zdrs

Tim Gajser VN Belgije Hondaproracing.com
Slovenski motokrosist je na prvi dirki za Veliko nagrado Belgije osvojil 15. mesto, na drugi pa izkoristil najboljšo štartno pozicijo in prišel do zmage, s katero je storil nov korak k naslovu svetovnega prvaka v elitnem razredu. Skupno je Gajser na VN Belgije osvojil peto mesto, prvič letos je ostal brez stopničk.

V belgijskem Lommelu je bil Tim Gajser najboljši v sobotnih kvalifikacijah, ko sta se mu še najbolj približala domačina Jeremy van Horebeek in Kevin Strijbos. Gajserjeva glavna tekmeca v skupnem seštevku - Nemec Maximilian Nagl in Italijan Antonio Cairoli, sta v kvalifikacijah zasedla peto oziroma šesto mesto.

V prvo najslabši izid sezone

Gajser, ki je pred dnevi podpisal sponzorsko pogodbo z znanim proizvajalcem energijskih pijač Monster, je na prvi nedeljski dirki za VN Belgije sprva padel na osmo mesto, nato pa se je začasno povzpel do četrtega, po novih dveh napakah in ugasnjenem motorju pa je končal na 15. mestu. To je bila sploh prva slaba vožnja Gajserja v letošnji sezoni.

Zmagal je Nagl pred Britancem Shaunom Simpsonom, tretji je bil Strijbos, Febvre je bil peti, Cairoli pa šesti. Drugi slovenski predstavnik Jernej Irt je odstopil.

V drugo pokazal šampionski obraz

Na drugi dirki je Gajser pokazal odziv šampiona. Preizkušnjo je nadziral od začetka in na koncu zmagal s prednostjo 13 sekund pred drugouvrščenim Cairolijem. Tretji je bil Strijbos, domačin je tako odnesel skupno zmago na Veliki nagradi Belgije (prvo v karieri).

Še naprej visoko vodstvo v SP

Gajser je belgijsko preizkušnjo končal na skupno petem mestu, v skupnem seštevku SP pa je ohranil ogromno prednost 103 točk.

Gajser ima na računu 607 točk, Cairoli 504, tretji je Nagl s 493 točkami. Do konca sezone, ki se bo nadaljevala čez teden dni v Švici, so še štiri tekme in Gajserju ne more naslova vzeti praktično nihče. 

MXGP, VN Belgije:

1. VOŽNJA: 
1. Maximilian Nagl (Nem)
2. Shaun Simpson (Vb)
3. Kevin Strijbos (Bel)
...
15. Tim Gajser (Slo)
33. Jernej Irt (Slo)

2. VOŽNJA: 
1. Tim Gajser (Slo)
2. Antonio Cairoli (Ita)
3. Kevin Strijbos (Bel)
...
33. Jernej Irt (Slo)

SKUPNO NA DIRKI: 
1. Kevin Strijbos (Bel) 40 točk
2. Maximilan Nagl (Nem) 39
3. Antonio Cairoli (Ita) 37
...
5. Tim Gajser (Slo) 31 
33. Jernej Irt (Slo) 0

Skupni seštevek SP: 

1. Tim Gajser (Slo) 607 točk
2. Antonio Cairoli (Ita) 504
3. Maximilian Nagl (Nem) 490
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.