Slovenija
15 ogledov

Na avtocesti že zastoji

Gneča na cesti PIC
Konec tedna se še ni dobro začel, pa so na avtocesti že zastoji.

Pred nami je eden od zadnjih treh prometno zelo obremenjenih koncev tedna. Čeprav je šele petek, se na cestah že pojavljajo zastoji.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste (PiC) je zastoj že nastal na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji – ta je sedaj dolg okoli 2,5 kilometra. 

"Glede na izkušnje iz preteklih let ta in še naslednja dva vikenda pričakujemo močno povečan  promet, v katerem so možni tudi zastoji pred cestninsko postajo Hrušica. Zato voznikom svetujemo naj se na pot odpravijo pripravljeni in z dovolj informacijami o stanju  prometa, zastojih, prometnih  nesrečah  ipd.  Vozijo  naj  s prilagojeno hitrostjo, strpno, na ustrezni varnostni  razdalji, po svoji strani in v pravi smeri vožnje in z ničelno stopnjo alkohola,“ pa opozarja Bojan Kos, tiskovni predstavnik na policijski upravi Kranj.

Zastoji pa se pojavljajo tudi na cesti Šmarje-Koper.

Gnečo pričakujte tudi na meji

Na mejnih  prehodih za zdaj ni gneče z izjemno Dragonje, kjer morajo potniki pri vstopu čakati 30 minut, na izstop iz države pa pa 20 minut. Vse aktualne podatke o stanju na cestah lahko spremljate na spletni strani PiC-a ali pa jih dobite na telefonski številki 1970.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.