Slovenija
144 ogledov

Na Gruškovju čakali tudi do 10 ur

Gruškovje
1/13
PIC
Na Gruškovju so vozniki pri vstopu v državo zaradi stavke carinikov čakali po deset ur.

Na mejnem prehodu Gruškovje se je zaradi stavke skoraj popolnoma ustavil tovorni promet. Za vstop v državo je bilo treba čakati tudi do 10 ur, za izstop iz Slovenije pa so izločali tovorna vozila pri Podlehniku, čakalna doba za tiste, ki so že bili na meji, pa je bila pet ur.

Nekateri vozniki razumevajoči, drugi se jezijo

"Bolj temeljito pregledujemo vozila in dokumente," je dejal Dejan Kraner, sindikalni predstavnik Sindikata carinikov Slovenije, ki dodaja, da so vozniki tovornjakov do njih strpni in razumevajoči. "Podpirajo nas in razumejo situacijo. Prejeli smo tudi že zahvale, ker bodo tako končno imeli en prosti dan," še dodaja Kraner.

Cariniki s stavko ne bodo odnehali opolnoči, ampak jo bodo nadaljevali do premikov v pogajanjih z delodajalcem.

Proti večeru so cariniki stavko omilili, a stavko nadaljujejo vse dokler se ne bodo predstavniki ministrstva oziroma vlade z njimi pogovarjati. "Kolone na Gruškovju so še vedno,
čeprav nekoliko manj temeljito pregledujemo," je zvečr dejal Kraner. Čeprav naj bi vozniki tovornjakov večinoma razumeli stavko, pa se nekateri vozniki precej jezijo, saj jo prav tovornjakarji najbolj občutijo. "Razumemo,da vozniki niso nič krivi, a boriti se moramo za svoja delovna mesta, jih ohraniti, če želimo prehraniti naše družine," odgovarja Kraner.

Komentarjev 4
  • DUSANJ2000 19:59 23.januar 2013.

    To je za njihovo pripravo k vstopu v EU, kajti potem je ćuvanje južne meje na njihovih ramenih!

  • klincek 17:08 23.januar 2013.

    NČ NOVEGA ONI TKO DELAJO VSAK DAN

  • pepe 16:49 23.januar 2013.

    Jaz nisem ne strpen, ne razumevajoč. Delavci iz gospodarstva brez plač, brez služb, ljudje ki so celo življenje delali in pošteno plačevali prispevke imajo danes penzije za crknit. DANES JE NA CESTI AROGANTNA BANDA. Krivdo nosite sindikati !! KJE STE ...prikaži več BILI KO SE JE POKRADLO IN UNIČILO SLOVENSKO GOSPODARSTVO ?? Komunistični lakaji, kako boste reševali krizo ? Ali boste delavcem v gospodarstvu dali bruto plače 300 EUR ?