Slovenija
15 ogledov

V Sloveniji velika toplotna obremenitev

Vročina EpaEpa
Pri nas bo konec tedna jasen, s temperaturami do 35 stopinj Celzija, Hrvaško pa bo zajel hud vročinski val, opozarjajo meteorologi.

V nedeljo sredi dneva in popoldne bo po nižinah vzhodne Slovenije velika toplotna obremenitev, opozarjajo na Agenciji RS za okolje. Najvišje dnevne temperature bodo dosegle 35 stopinj Celzija.

Sončno in vroče vreme se bo nadaljevalo v ponedeljek, ko so popoldne in zvečer v severnih krajih napovedane posamezne nevihte. V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, čez dan se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. Manj verjetne bodo v vzhodni Sloveniji ter ob morju. Nekoliko hladneje bo.

Hrvati se bodo "kuhali"

Še bolj vroče bo na sosednjem Hrvaškem. Tam so meteorologi zaradi vročine razglasili oranžen alarm. Najhuje bo v notranjosti Dalmacije in Slavoniji, kjer je napovedanih 38 stopinj Celzija. Drugod se bo ogrelo do 35 stopinj Celzija.

Tople bodo tudi noči. V notranjosti države se bodo temperature gibale med 16 in 21 stopinjami, na Jadranu pa od 22 do 27 stopinj.

V Istri so možne posamezne plohe in nevihte, drugod bo jasno in suho, poroča Jutarnji list. Padavine se bodo po napovedih meteorologov po državi razširile v torek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.