Magazin
297 ogledov

Na izlet s Titovim vlakom

Modri vlak
1/7
www. montenegroholidays.com
Po 25 letih v prašni garaži je Modri vlak nekdanjega jugoslovanskega predsednika Josipa Broza - Tita spet na tirnicah. S popotovanjem od Beograda do črnogorske Podgorice vabi vse jugonostalgike.

Nepozabno popotovanje z Modrim vlakom, ki je v času Jugoslavije slovel kot eden najbolj luksuznih vlakov na svetu, ponujajo na spletni strani Montenegroholidays.com. Za maršala Josipa Broza - Tita so ga sestavili leta 1959, v njem pa so se poleg nekdanjega predsednika Jugoslavije vozile tudi številne kronane glave in svetovni voditelji, med njimi tudi britanska kraljica Elizabeta II in pokojni palestinski predsednik Jaser Arafat.

Prestiž preteklosti

Vagone sestavljajo bivalni prostori, v katerih je nekoč Tito posedal s svojimi gosti, slovesna konferenčna soba, jedilni vagon, kuhinja in spalni vagoni. Interier odraža duh artdekoja, stene so obložene z mahagonijem, hruškovim in orehovim lesom, salone in hodnike krasijo lesene marketerije, volnene preproge, žamet in svila.

Gostje med 12-urnim popotovanjem spoznajo zgodovino vlaka in Jugoslavije, pozajtrkujejo v znanem jedilnem vagonu in se prepustijo tradicionalnemu kosilu s tremi hodi, vinom in slivovko. Enodnevni izlet, za katerega bo treba odšteti okoli 47 evrov na osebo, se ob 7. uri zjutraj začne v Beogradu in predvidoma ob 19. uri zaključi v črnogorskem Baru.

Tisti, ki bi radi zgodovino in utrip nekdanje Jugoslavije spoznali podrobneje, pa se lahko odločijo za petdnevni izlet, ki vključuje nočitev v srbski prestolnici, vožnjo z vlakom in tridnevno počitnikovanje na črnogorski obali z možnostjo različnih izletov. Cena petdnevnega paketa znaša malo več kot tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.