Slovenija
101 ogledov

Na kamero ujeli trenutek, ko je odjeknila eksplozija

Eksplozija v Manchestru Profimedias
Ena od udeleženk koncerta, kjer se je sinoči zgodila tragedija, je trenutek, ko je odjeknila eksplozija, ujela na kamero.

 

V javnost tudi že prihajajo podrobnosti o posameznih žrtvah. "Ne morem verjeti, da se je tako čudovit večer sprevrgel v takšno nočno moro," je na Twitterju zapisala ena od oboževalk Ariane Grande, ki je v eksploziji izgubila priateljico. "Počivaj v miru Gina, angel moj," je dodala.

V eksploziji je sicer življenje izgubilo 22 ljudi, med njimi veliko otrok, ki so se udeležili koncerta znane pevke Ariane Grande. 

Na koncertu sta bili tudi Kennedy Hill in njena mama Stephanie. "Po eksploziji je za nekaj sekund nastala strašljiva tišina, vse se je umirilo, nato so naenkrat vsi začeli bežati. Nihče se ni ustavljal, ljudje so porivali druge, skakali so čez stole, obiskovalci so bili brez čevljev, po tleh so ležali telefoni. Z mamo sva naleteli na deklico, ki je morala preživljati grozo, ker ni našla mamice," je povedalo dekle.

Ko jima je Kennedy in Stephanie uspelo pobegniti iz dvorane, sta se še 40 minut skrivali pod bližnjim mostom, ker sta se bali, je v bližini še kakšen terorist.

Nekatere udeležence koncerta pevke Ariane Grande še vedno pogrešajo, po spletu se zato vrstijo pozivi in prošnje, naj ljudje o pogrešanih posredujejo morebitne informacije.

Bolnišnice v Manchestru ljudi pozivajo naj darujejo kri, primanjkuje jim vseh tipov, povsem zmanjkalo jim je tipa 0 negativna. 

Slovensko zunanje ministrstvo slovenskim državljanom, ki so na območju napada, odsvetuje zadrževanje na lokacijah, kjer se zbira večje število ljudi, ter priporoča, naj dosledno upoštevajo navodila lokalnih oblasti.

Angleški varnostni organi posredujejo informacije o morebitnih pogrešanih osebah na telefonski številki + 44 161 856 94 00, medtem ko je dežurna številka slovenskega veleposlaništva v Londonu + 44 771 362 80 96, so še sporočili.

Zunanje ministrstvo zaenkrat nima podatkov, da bi bili med žrtvami oziroma poškodovanimi tudi slovenski državljani.

To je bil najhujši tovrsten napad v Veliki Britaniji po napadu na londonsko podzemno železnico leta 2005, v katerem je umrlo 56 ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Omega_v6 20:29 23.maj 2017.

    Se ne strinjam!! Državljanstvo se,da tudi odvzeti!! V Tem primeru bi jaz odvzel državljanstvo vsem družinskim članom morilca in jih po hitrem postopku poslal nazaj v Libijo od kod izvirajo!!

  • MihaMB 12:58 23.maj 2017.

    Župan Rotterdama, sicer musliman, je pred časom povedal, da je edini način, da se skrajneže v Islamski državi zaustavi ta, da se območje te "države" zravna z zemljo...ne glede na kolateralne žrtve...

  • toros 12:39 23.maj 2017.

    Nekaj vam ni jasno, da večina teh je rojena v Evropi in da poti nazaj ni več.