Slovenija
23 ogledov

Na Loškem polju voda spet narašča

Hidrološko opozorilo Arso
Reka Raka se je delno vrnila v strugo, vodostaji na Loškem in Planinskem polju ter na Cerkniškem jezeru pa znova naraščajo.

Ojezeritve kraških poljih Notranjskega krasa se bodo v prihodnjih dneh še naprej povečevale, opozarjajo na Agenciji RS za okolje.

Popoldan so se znova začeli poviševati vodostaji na  Loškem polju, gladina vode postopno narašča tudi na  Cerkniškem jezeru in na Planinskem polju.  Povečujejo se tudi poplavljene površine Ljubljanice na Ljubljanskem barju. 

Reka se je delno umirila

Na območju Koritnic, Bača in Knežaka, kjer so razmere zelo težke, poplavna območja ostajajo nespremenjena. "Povečani pretoki potokov upadajo, pretoki kraških izvirov so še naprej veliki. Reka Reka v gornjem toku in njeni pritoki so se vrnili v struge. V spodnjem toku Reka poplavlja ob strugi, njen pretok je ustaljen," pojasnjujejo na Arsu.


Komentarjev 1
  • baksus 09:43 13.november 2014.

    Spoštovani K.KI., ko ob tej vodni ujmi novinarji poročate, mnogi govorite in pišete o Loškem polju. Zaenkrat je še vedno ime kraja Lož in ne Loš, torej tudi ni Loško polje, pardon je ampak se to nahaja v okolici Škofje Loke.