Slovenija > Črna kronika
47 ogledov

Primorska avtocesta dvakrat zaprta

nesreča na avtocesti
1/5
Bralka
Primorska avtocesta, ki je bila zaradi prometne nesreče pred priključkom Vrhnika proti Ljubljani zaprta dobršen del popoldneva, je bila čez nekaj časa spet zaprta. Kriv je bil nalet vozil med priključkoma Unec in Logatec. Prejšnji 15-kilometrski zastoj pa je povzročila počena pnevmatika na tovornjaku.

Prometno-informacijski center poroča, da je avtocesta v smeri Ljubljane že odprta, čeprav še vedno prihaja do zastojev pri Ravbarkomandi. Vinko Stojnšek iz Policijske uprave (PU) Ljubljana nam je pojasnil, da je bilo v nesreči med priključkoma Unec in Logatec udeleženih več vozil, pri tem pa so se štiri osebe lažje poškodovale.

Promet blokiral tovornjak

Prvo nesrečo je okoli 13. ure tik pred izvozom Vrhnika povzročila napaka na pnevmatiki. "Tovorno vozilo znamke Volvo s priklopnikom je vozil 39-letni državljan Romunije. Med vožnjo je prišlo do predrtja sprednje leve pnevmatike, zaradi česar je voznik izgubil oblast nad vozilom. V prometni nesreči je bilo udelženo še osebno vozilo znamke Peugeot, v katerem je bila lahko telesno poškodovana 24-letna sopotnica. V dogodku je nastalo za okoli 80 tisoč evrov materialne škode," je pojasnil Vinko Stojnšek iz PU Ljubljana. Po trčenju se je namreč tovornjak zagozdil v odbojno ograjo na viaduktu Verd, ob tem pa so se iz prikolice vozila razsuli drobni kovinski predmeti, razlilo se je tudi gorivo.

V nesreči sta bila močno poškodovana tudi jeklena varnostna ograja na viaduktu ter betonski rob viadukta, zato je bilo odstranjevanje posledic še bolj zapleteno, so pojasnili na Darsu.

Zaradi nesreče je nastal 15-kilometrski zastoj. Vozniki so stali v koloni in nemočno čakali, da dokončno odstranijo posledice nesreče. "Kolona je neprekinjena vse do izvoza Logatec, tam se za par sto metrov prekine, a le zato, ker policisti tam z avtoceste preusmerjajo promet na lokalno cesto. Tovornjakarji pa obvoza nimajo, zato stojijo na odstavnem pasu v dolgi koloni. Nekateri vozniki med čakanjem stojijo kar na avtocesti," nam je okoli 15. ure sporočil bralec.

Komentarjev 5
  • fazko 11:16 29.marec 2012.

    jes bi samo vprašal ali so slovenske avtoceste še sploh varne za povprečnega voznika ki se pelje po omejitvah to je 130 km na uro.Poleg tega dokler bodo tuji tovornjakarji vozili po naših avto cestah verjetno ne bo varno saj ...prikaži več prehitevajo eden druzga brez da se prepričajo kaj se dogaja na cesti.

  • Hitricukec 19:09 28.marec 2012.

    In folk na drugi strani mirno vozi in se slika zraven.... Saj ni cudno da so nesrece in zastoji... Prokle****** firbci!

  • crvit 18:21 28.marec 2012.

    ma kaj ti primerjaš Nemčijo z Slovenijo nisi čist pr sebi mar ne