Šport > Zimski športi
20 ogledov

''Na startu sem vedno totalna nula''

zlata lisica tina maze 2013 Saša Despot
Danes se bo v Schladmingu s slovensno otvoritvijo začelo 42. svetovno prvenstvo v alpskem smučanju. Glavno slovensko orožje bo Tina Maze, ki je v letošnji sezoni že ničkolikokrat pometla s konkurentkami. Črnjanka je na svoji uradni strani napovedala, da so pred njo najpomembnejše tekme sezone.

Tina Maze težko pričakuje začetek SP v Schladmingu, kjer bo poskušala z odličjem kronati daleč najboljšo sezono v svoji karieri. Slovenska smučarka ima v skupnem seštevku svetovnega pokala več kot 800 točk prednosti pred drugouvrščeno Nemko Mario Höfl Riesch in v Schladmingu sodi v najožji krog favoritinj.

''Pred nami so najpomembnejše tekme sezone. Zdi se, kot da vsi letošnji rezultati niso več pomembni. Vedno znova se znajdem na startu kot 'totalna nula' (ha ha, v točkovnem smislu). Start iz hišice je vedno nov začetek. Takšno zavedanje me ohranja na realnih tleh. Nisem obremenjena s številkami, ampak s svojim poslanstvom, ki je gibanje med vratci,'' je v blogu za svojo spletno strani zapisala Mazejeva, ki se želi v Schladmingu predvsem zabavati.

Avstrijsko mestece v naslednjih dneh pričakuje na tisoče obiskovalcev. ''Proge v Schladmingu so zanimive, predvsem pa je poseben prihod v cilj, kjer majhna, a dovolj velika arena poka po šivih in pričara pravo športno idilo,'' je dodala Tina, ki je v letošnji sezoni zabeležila že sedem zmag in sedemnajst uvrstitev na zmagovalni oder. ''Schladming, upam, da se zabavamo skupaj. Jaz se veselim!'' je zaključila najboljša slovenska smučarka.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.