Slovenija
55 ogledov

Na vladi proračun za leto 2016

duÅ¡an mramor bobo Žurnal24 main
V prihodnjem letu bo potrebno proračunsko porabo še zmanjšati, opozarja finančni minister Dušan Mramor. Jurša: "V vladi kar nekaj ministrov, ki želijo veliko vrečo."

Finančni minister Dušan Mramor je koalicijske partnerje seznanil s prvimi obrisi proračuna za prihodnje leto. O smernicah proračuna za prihodnje leti danes razpravlja tudi vlada. Mramor je koalicijske partnerje opozoril, da bo porabo potrebno zmanjšati in da bodo zato potrebna resna usklajevanja.

Mramor koalicijskim partnerjem za zdaj glede proračunov ni predstavil še nič konkretnega, je v izjavi novinarjem po odhodu s koalicijskega sestanka pred sejo vlade povedal vodja poslancev DeSUS Franc Jurša. Po njegovem mnenju bodo težave na vseh področjih.

Jurša: Rezerve so v javni upravi

Jurša je danes ocenil, da velikih rezerv ni, da pa so rezerve v določenih delih javne uprave. Vseh zavez tako po njegovem mnenju ne bo moč izpeljati, zato bo potrebna selekcija in skrb za najranljivejše skupine.

Premier Miro Cerar je pred dnevi ministrsko ekipo pozval k potrpežljivemu in intenzivnemu usklajevanju proračuna za prihodnje leto, saj bo, kot pravi Cerar, potreben velik napor, da bodo pripravili optimalen, vzdržen in tudi razvojno naravnan proračun.

Kar nekaj ministrov želi veliko vrečo

Kot danes pravi Jurša, je to način Cerarjevega dela. "Prav je, da tako deluje, saj ima v vladi kaj nekaj ministrov, ki želijo veliko vrečo, v kateri pa preprosto ni in je treba biti racionalen," je pojasnil vodja poslancev DeSUS.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 21:22 16.julij 2015.

    rezerve so v nakradenih milijardah evrov na privat računih slovenskih državljanov s stalnim bivališčem v Sloveniji in milijardami evrov na eksotičnih otočjih. Po podatkih iz medijev gre za več kot 70 milijard evrov. Do amena pa se sprenevedajo tako skorumpirani ...prikaži več poslanci v državnem zboru, kot vsi skorumpirani ministri na vladi Mira Cerarja, tako kot so se sprenevadi za provizije seveda tudi vse prejšnje vlade.