Šport > Košarka
63 ogledov

Nachbar odhaja iz Barcelone

boštjan nachbar barcelona Profimedias
Nekdanji slovenski reprezentant Boštjan Nachbar je napovedal slovo od katalonskega velikana.

Slovenski košarkar Boštjan Nachbar se po dveh sezonah poslavlja od dresa FC Barcelone. Klubu in navijačem se je za vse lepe trenutke zahvalil prek socialnega omrežja: "V ponos je bilo nositi majico Barcelone. Jaz in družina bomo vedno njeni navijači. Visca Barca," je zapisal na Twiterju.

Dolgoletni slovenski reprezentant je v Barcelono prišel 2013, po uspešni prvi sezoni, v kateri je postal španski prvak, pa je pogodbo podaljšal še za eno leto. "Po dveh letih zapuščam klub. Za izjemne trenutke se zahvaljujem soigralcem, trenerje, zaposlenim v klubu in navijačem. Pri petintridesetih letih imam za seboj odlično kariero. Ko pogledam nazaj, se lahko samo nasmejem," je zapisal Nachbar.

"Žal je za nami nekoliko slabša sezona," je dodal in stopil v bran trenerju Xaviju Pascualu. "Xavi je prava oseba za nov projekt Barcelone. Imel sem veliko trenerjev svetovnega formata in Xavi je eden od njih. Ena slaba sezona ne sme uničiti njegove prihodnosti."

Nachbar je imel v prvi sezoni v Barceloni povprečje 7,9 točk na tekmo, v drugi pa 4,3 točke. Sicer pa je njegovo povprečje v 17-letni karieri, v kateri je nastopil za enajst klubov - tudi tri iz lige NBA - 7,5 točk na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.